Artimiausia svarbi A. Gedvilo užduotis – kartu su buriama komanda užtikrinti sklandų dviračių gamyklos startą 2024 m. vasarą.

„Visose rinkose turime tikslą suburti stiprią vietinių vadovų ir specialistų komandą, kuri įsilies į bendrą mūsų organizacijos sistemą ir perims gerąsias praktikas. Ne išimtis – ir Lietuva. Tokia „Pon.Bike“ bendradarbiavimo kultūra – patikrintas sėkmingų procesų pagrindas, kuris atneša geriausias idėjas ir pažangą. Esu įsitikinęs, kad Algimanto Gedvilo patirtis ir lyderystė bus stiprus impulsas visai komandai ir gamyklos startui Lietuvoje“, – sako „Pon.Bike“ viceprezidentas operacijoms Janco van der Heiden.

Prieš tai A. Gedvilas beveik penkerius metus dirbo gamybos vadovu „Hollister Incorporated“ valdomoje sveikatos priežiūros produktų gamykloje, kuri nuo 2019 m. veikia Kauno LEZ. Dar anksčiau jis yra ėjęs bendrovės „Audimas“ gamybos vadovo pareigas, taip pat sukaupęs patirties kitose pramonės srityse.

Ieškoma ir kitų vadovų

Kėdainiuose šiuo metu statomos moderniausios „Pon.Bike“ gamyklos statybos darbai jau įpusėjo. Kad jos startas būtų sklandus, dabar bendrovė visą dėmesį skiria vadovų komandos formavimui ir pagrindinių pozicijų, kurios yra itin svarbios veiklos pradžiai, užpildymui. Šiuo metu „Pon.Bike“ paskelbusi apie 10 atvirų darbo pozicijų Lietuvoje, o iki šių metų pabaigos planuoja įdarbinti 30 specialistų.

Suformavus vadovų komandas, jau kitąmet bus intensyviai ieškoma ir apmokoma šimtai kitų darbuotojų. Planuojama, kad įsibėgėjus gamybai Lietuvoje iš viso bus sukurta apie 600 darbo vietų.

Gamyklos startas – kitąmet

Gamykla Kėdainiuose bus aštuntoji „Pon.Bike“ priklausanti gamykla pasaulyje ir orientuota į sparčiai augančią Europos rinką. Trijų aukštų pastate Kėdainiuose įsikurs dviračių surinkimo ir dažymo cechai, sandėlis ir administracinės patalpos.

Per metus, veikiant pilnu pajėgumu, čia bus surenkama iki 450 tūkst. dviračių per metus – tokių pasaulyje žinomų prekės ženklų kaip „Gazelle“, „Kalkhoff“, „Focus“, o taip pat elektriniai dviračiai, laikomi rinkos ateitimi.

Dviračių gamykla Lietuvoje atitiks aukščiausius tvarumo ir švarios gamybos standartus. 40 tūkst. kv. metrų ploto pastatas bus A++ energinio naudingumo klasės, o gamybos linijoms elektrą tieks 10 tūkst. kv. metrų ploto saulės elektrinė, kuri bus įrengta ant gamyklos stogo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją