Skelbiama, kad Grupės neaudituotas pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) lyginant su 2022 m. sumažėjo 9 proc. – nuo 22 mln. eurų iki 20,1 mln. eurų.

„Modus Group“ pirmojo pusmečio rezultatams įtakos turėjo ir nuosekliai vykdomas išėjimas iš Baltarusijos – šiemet pasitraukimo procesas jau sugeneravo virš 1 mln. eurų nuostolį, o pernai kaimyninėje rinkoje bendri grupės patirti veiklos nuostoliai sudarė 8,3 mln. eurų. Dalį jų sudarė nurašytas grupei priklausančių energetikos įmonių turtas, rašoma pranešime.

Grupės atsinaujinančios energetikos verslo – „Green Genius“ – pajamos per pirmąjį pusmetį, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu periodu, mažėjo 18 proc. ir sudarė 10,8 mln. eurų. Tačiau EBITDA augo 96 proc. – iki 5,1 mln. eurų. Tai lėmė sėkminga saulės projektų plėtra bei finansavimo sandoriai Lietuvoje ir Lenkijoje.

„Green Genius“ šiemet toliau vykdė aktyvią veiklą tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Bendrovė vietos rinkoje laimėjo 2,6 mln. eurų subsidiją inovatyviam baterijų projektui, kurį jau pradėjo įgyvendinti kartu su įmone „Švyturys-Utenos alus“. Taip pat įsigijo 121 MW saulės parko projektą Latvijoje. Tęsiamas ir vėjo jėgainių vystymas – pasirašyta vėjo turbinų tiekimo sutartis su „Nordex“ ir pradėti 80 MW vėjo parko statybos darbai šalia Jurbarko.

Mobilumo verslų pajamos pirmąjį pusmetį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2022 m., augo 12 proc. iki 58 mln. eurų, tačiau EBITDA mažėjo beveik perpus ir siekė 4,5 mln. eurų.

Augančioms pajamoms daugiausia įtakos turėjo padidintas „MyBee“ – automobilių prenumeratos paslaugos – transporto priemonių parkas ir šios paslaugos startas Latvijoje, taip užtikrinant jos prieinamumą visame Baltijos šalių regione.

„Modus Group“ autmobilių prekybos verslo pajamos, lyginant su tuo pačiu periodu pernai, buvo 5 proc. mažesnės ir siekė 131 mln. eurų. EBITDA minėtu laikotarpiu mažėjo 3 proc. ir siekė 10,6 mln. eurų.
Rezultatams didžiausią įtaką darė lėtėjanti ekonomika, dideli kainų svyravimai ekonominės klasės automobilių segmente, taip pat dėl didelės infliacijos ir augančių palūkanų normų lėtėjantis vartojimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją