Kaip rašoma bendrovės pranešime, „Piletilevi Group“ partneris ir generalinis direktorius Svenas Nuutmannas pažymėjo, kad, pagal Bukarešte sudarytą sandorį, „Piletilevi Group“ įsigyja 80,2 proc. Rumunijos įmonės akcijų, likusieji 19,8 proc. lieka dabartiniams „Bilete.ro“ akcininkams. Įmonei ir toliau vadovaus dabartinė generalinė direktorė Andreea Pop.

Pasak S. Nuutmanno, „Piletilevi Group“ jau kurį laiką planavo plėstis už Baltijos šalių ribų, tačiau šiuos ketinimus pristabdė Covid-19 pandemija ir Ukrainoje Rusijos pradėtas karas.

„Dabartinis įsigijimas, sulig kuriuo įžengiame į 20 mln. gyventojų turinčios šalies rinką, ženklina „Piletilevi Group“ geografinės plėtros pradžią. Matome puikių bendradarbiavimo galimybių su „Bilete.ro“ įkūrėjais ir vadovybe plečiant mūsų kompaniją. Neabejoju, kad galime būti abipusiai naudingi siūlydami geresnes paslaugas tiek Rumunijos, tiek Baltijos šalių renginių organizatoriams ir bilietų pirkėjams“, – sakė S. Nuutmanas.

„Norime Rumunijos rinkoje pristatyti naujausius programinius bilietų pardavimo sprendimus, prisidėti prie organizatorių savitarnos aplinkos ir analitinių ataskaitų kūrimo bei pasiūlyti renginių organizatoriams geriausias rinkodaros galimybes, paremtas mūsų ilgamete patirtimi“, – pridūrė S. Nuutmannas.

Jis patikino, kad „Piletilevi Group“ ir toliau aktyviai ieško plėtros galimybių tiek Rumunijoje, tiek kaimyninėse šalyse.

„Bilete.ro“ vadovė Andreea Pop teigė, kad neįmanoma neįvertinti 26 metus siekiančios „Piletilevi Group“ patirties – kompanija kasmet parduoda apie 7,7 mln. bilietų į daugiau nei 30 tūkst. renginių.

Didžiausiems pasaulio ir Europos renginių organizatoriams gerai žinomos bendrovės atėjimas į Rumunijos rinką neabejotinai pagerins Rumunijos organizatorių galimybes pasikviesti į šalį žinomesnius užsienio atlikėjus“, – tikisi A. Pop.

Ji atkreipė dėmesį, kad „Piletilevi Group“ sėkmingai tarpininkavo pakviečiant koncertuoti tokius geriausius pasaulio atlikėjus kaip „Metallica“, Edas Sheeranas, „Imagine Dragons“, „Depeche Mode“ ir kiti, o kalbant apie sporto renginius, bendrovė buvo Eurolygos finalo ketverto turnyro Kaune pardavimų partnerė. Taip pat grupė platino Estijos ralio WRC etapo ir šioje šalyje vykusio biatlono pasaulio taurės etapo bilietus.

Sandorį dar turės patvirtinti Rumunijos rinkos priežiūros institucijos. Sandorio vertė, šalių susitarimu, neatskleidžiama.

„Bilete.ro“ Rumunijos rinkoje veikia 17 metų, per metus bendrovė parduoda per 1,5 mln. bilietų.

Įmonėje dirba 40 darbuotojų. Bendrovės parduoda internetinėje bilietų pardavimo platformoje „Bilete.ro“ per mėnesį apsilanko apie milijonas vartototų. Įmonė taip pat turi 1600 partnerių pardavimo punktų visoje šalyje ir daugiau nei 300 klientų įvairiose renginių srityse. Pagrindinės aptarnaujamos sritys – sportas, elektroninės ir gyvos muzikos koncertai bei festivaliai, pramogos vaikams ir teatras.

„Piletilevi Group“ priklauso verslininko S. Nuutmanno investicijų bendrovei „EastCom Capital“ ir „BaltCap“ privataus kapitalo fondams. „Piletilevi Group“ yra tarptautinė bilietų pardavimo ir renginių organizavimo įmonė, kuriai priklauso „Piletilevi“ Estijoje, „Bilesu Serviss“ Latvijoje ir „Bilietai.lt“ Lietuvoje, taip pat, po sandorio įsigaliojimo, su „Bilete.ro“ prekės ženklu veikiančios bilietų pardavimo aplinkos Rumunijoje. „Piletilevi Group“ šiemet atšventė 26-us veiklos metus, siūlydama profesionalias paslaugas renginių organizatoriams Baltijos šalyse ir kitose šalyse.

„BaltCap“ yra didžiausia ir labiausiai patyrusi privataus kapitalo įmonė Baltijos šalyse, veikianti Baltijos ir Šiaurės šalyse bei Lenkijoje. Dabartinio „BaltCap“ išpirkimo fondo investuotojai yra Europos investicijų fondas (EIF), Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB), Šiaurės šalių aplinkos finansų korporacija (NEFCO), taip pat pirmaujantys vietiniai pensijų fondai, turto valdytojai ir šeimos biurai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją