Skelbiama, kad šį bendrą projektą „INVL Baltic Sea Growth Fund“ valdoma „Eco Baltia“ įgyvendina bendradarbiaudama su pirmaujančia Latvijos industrinių parkų vystytoja „Piche“. Bendra investicijų suma viršija 35 mln. eurų.

„Eco Baltia“ valdybos pirmininkas Māris Simanovičius teigia, kad, „naujos „PET Baltija" gamyklos statyba yra vienas ambicingiausių bendrovės verslo plėtros projektų pastaraisiais metais. Pagrindinis jo tikslas – padidinti maistui pakuoti tinkamo perdirbto plastiko (rPET)granulių gamybos pajėgumus ir sudaryti būtinas sąlygas tolesnei įmonės plėtrai, taip pat sustiprinti užimamą rinkos dalį Europos rinkoje

„Pastaraisiais metais vykdėme sparčią „Eco Baltia“ grupės plėtros strategiją Baltijos šalyse ir už jų ribų. Be organinio augimo, taip pat įsigijome keletą įmonių, kad užtikrintume geriausio galutinio produkto gamybą PET perdirbimo srityje bei išplėstume aplinkos tvarkymo paslaugų pasiūląׅ“, – komentavo M. Simanovičius.

Šiuo metu gamykla statoma, o pradinis gamyklos etapas buvo užbaigtas gegužės pradžioje. Jo metu buvo sumontuota pirmoji perdirbimo įranga, esanti vienoje iš užbaigtų gamybos zonų.

Pažymima, kad gamykla bus viena didžiausių ir moderniausių PET perdirbimo gamyklų Europoje ir vienas didžiausių pramoninių pastatų Latvijoje. Jos bendras vidaus patalpų plotas, įskaitant gamybines patalpas, modernias biuro ir įvairias bendro naudojimo patalpas, iš viso sieks apie 30 000 kv. m. Lauko plotas užims apie 40 000 kv. m. Įgyvendinant projektą, esama „PET Baltija“ gamykla Latvijoje, Jelgavoje, laikui bėgant bus perkelta į naująją gamyklą Olainėje.

Naują „PET Baltija“ perdirbimo gamyklą ir industrinį parką stato pirmaujanti pramoninių pastatų statytoja Latvijoje „Piche“.

Pasak „Piche“ generalinio direktoriaus Pēterio Senkāns, ši PET perdirbimo gamykla yra vienas didžiausių ir sudėtingiausių bendrovės metų projektų.

„Kaip ir kiti „Piche“ plėtojami industriniai parkai, šis projektas taip pat atitinka aukščiausius energijos vartojimo efektyvumo standartus. Džiaugiamės, kad šiam projektui įgyvendinti buvo pasirinkta mūsų didelė patirtis ir kompetencija, leidžianti pastatyti modernų pramoninį pastatą, atitinkantį dabartinius statybos pramonės reikalavimus“, – sakė P. Senkāns.

Įgyvendinant „Eco Baltia“ ir „PET Baltija“ tvarumo strategijas, kuriomis siekiama mažinti išteklių vartojimą ir skatinti žiedinę ekonomiką, pastatas atitiks BREEM® tvarios statybos standartą ir bus visiškai maitinamas atsinaujinančiąja energija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją