„Pajamos iš mokėjimų, paslaugų planų, verslo klientų, valiutos keitimo ir investicijų valdymo per 2021 m. patrigubėjo iki 636 mln. svarų. Diversifikuotas pajamų šaltinių modelis per minėtus metus leido uždirbti 59,1 mln. svarų veiklos pelno ir 100 mln. svarų koreguotos EBITDA.

Išaugusios pajamos iš pelningiausių produktų lėmė ir bendrojo pelningumo šuolį: nuo 33 proc. 2020 m. iki 70 proc. 2021 m. Veiklos išlaidos tuo metu augo tik 37 proc., tad bendrovė veikė itin subalansuotai.

Sėkmingus metus lėmė vis gilesnė programėlės integracija į kasdienį žmonių finansinį gyvenimą: 2021 m. 50 proc. daugiau nei ankstesniais metais privatūs klientai paslaugomis naudojosi kartą per savaitę ir dažniau, vidutiniškai vienas klientas paslaugoms išleido 10 proc. daugiau. Net 75 proc. padaugėjo žmonių, besinaudojančių mokamais paslaugų planais. Palyginus su 2020 m., ženkliai – 58 proc. – išaugo klientų lėšos sąskaitose, kurios pasiekė 7,4 mlrd. svarų“, – rašoma pranešime.

Vienas iš bendrovės įkūrėjų ir vadovas Nikas Storonskis sakė, kad pirmieji finansiškai pelningi metai demonstruoja, kad „Revolut“ gali sėkmingai auginti klientų bazę visame pasaulyje ir tuo pat metu pajamas iš įvairių paslaugų.

„Per 2021 m. ne tik gavome pilną banko licenciją Europai iš Lietuvos banko, bet pristatėme naujų produktų, kuriuos žmonės vertina – naujų klientų skaičiai augo milijonais“, – sakė N. Storonskis.
Pranešime dar dėstoma, kad po pirmų pelningų metų bendrovės pajamos augo ir toliau.

Teigiama, kad 2022 m. pajamos didėjo daugiau kaip 30 proc. ir pasiekė 850 mln. svarų, ypač – mokėjimų srityje, nes žmonės itin daug keliavo, augimą skatino ir nauji klientai.

Palyginus su 2021 m., pernai klientų skaičius visame pasaulyje augo 54 proc. ir pasiekė 27 mln. Kaip sakė bendrovės finansų vadovas Mikko Salovaara, prie to neabejotinai prisidėjo ir pernai ūgtelėjusios investicijos į pardavimus ir rinkodarą tiek verslo, tiek privačių klientų ekosistemose.

„Darbuotojų skaičius per 2022 m. padvigubėjo ir perkopė 6 tūkst.. Bendrovė per minėtą laikotarpį sulaukė daugiau kaip 300 tūkst. paraiškų į atviras pozicijas – dešimtys žmonių kandidatuoja į vieną darbo vietą.

Pilna banko licencija bendrovei pernai leido pasiūlyti paslaugų 12 naujų Europos šalių. Šiandien finansų programėlės paslaugomis naudojamasi 30 Europos ekonominės erdvės šalių. Kalbant apie naujas 2023 m. rinkas, artimiausi įmonės planai – pasiūlyti paslaugas Naujosios Zelandijos, Brazilijos, Meksikos, Indijos gyventojams“, – rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją