Skelbiama, kad grupės pardavimo pajamos pirmąjį pusmetį sudarė 63,3 mln. eurų (2022 m. – 60,2 mln. eurų). 59 proc. pardavimo pajamų gauta iš Estijos, 15 proc. iš Lietuvos, 10 proc. iš Latvijos ir 15 proc. – iš tarptautinio siuntų pervežimo.

Veiklos pajamos sudarė 64,4 mln. eurų (2022 m. – 63,2 mln. eurų) ir, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidėjo 2 proc. Grupės veiklos pelnas sudarė 1,0 mln. eurų (2022 m. – 0,7 mln. eurų).

„Didžiausią įtaką įmonių grupės pardavimo pajamoms turėjo išaugęs siuntų kiekis. Nepaisant sumažėjusio vartotojų pasitikėjimo, el. prekyba tapo apsipirkimo kasdienybės dalimi ir toliau auga visose vietos rinkose. (...)“, – sakė Mart Mägi, „Omniva“ grupės valdybos pirmininkas.

Pasak „Omniva LT“ vadovo Vaidriaus Veriko, antrojo ketvirčio rezultatai geresni nei pirmojo, o ir visas pusmetis įmonei sėkmingas.

„ (...) Augimą stebime ne tik pirmąjį pusmetį, bet ir visos vasaros metu. Rūšiuojamų siuntų kiekis nesmuko, kas yra gana įprastas reiškinys mūsų sektoriui šiltuoju metų sezonu, bet augo. Tad atsižvelgdami į nemažėjančias e. komercijos apimtis ir atliepdami paklausos lūkesčius, jau vykdome tinklo plėtrą“, – komentavo „Omniva LT“ vadovas Vaidrius Verikas.

Bendrovė „Omniva LT“ valdo didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje, kurį sudaro 420 paštomatų su daugiau nei 55 tūkst. siuntų skyrelių. Bendrovė sukūrė pirmąją lietuvišką išorinę prekių grąžinimo paslaugą. „Omniva LT“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Omniva“, kurią valdo Estijos paštas – AB „Eesti Post“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją