Sandorio vertė neskelbiama.

Po sandorio „Novian“ grupės įmonių biurai veiks ne tik Baltijos šalyse, Norvegijoje bei Moldovoje, bet ir Ruandoje. „Novian“ ir „NRD Companies“ priklauso investicijų į informacinių technologijų verslus bendrovei „INVL Technology“.

„Daugiau kaip dešimtmetį dirbame Afrikos šalyse, tad šis sandoris leis dar labiau sustiprinti pozicijas šiame regione. Vertiname Ruandą ir kitas Afrikos šalis kaip turinčias didelį skaitmenizacijos potencialą, prie kurio realizacijos galime prisidėti teikdami didžiųjų duomenų ir aukšto našumo skaičiavimo sprendimus, taip pat pasitelkdami patirtį GovTech, finansų ar klimato kaitos srityse“, – sako „Novian Technologies“ generalinis direktorius Gytis Umantas.

Pasak jo, Afrikos šalyse daug dėmesio skiriama skaitmenizacijai per Pasaulio banko programas.

„Šis žingsnis leis „Novian Technologies“ sustiprinti atstovavimą ne tik Ruandoje, bet ir Burundyje, kitose Vidurio bei Rytų Afrikos šalyse“, – sakė G. Umantas.

„Nuo „NRD Rwanda“ įkūrimo 2016 m., teikiame regionui aukščiausios klasės technologijų sprendimus. Didžiuojamės strateginiais vyriausybės projektais, kuriuos įgyvendinome Ruandoje, įskaitant skaitmeninių verslo registrų sistemų diegimą šios šalies plėtros valdybai (Rwanda Development Board), konsultacinius projektus, susijusius su hipotekos registravimu, bei eilę kitų“, - sako „NRD Companies“ įmonių grupės direktorius Mindaugas Glodas.

Jo teigimu, sprendimas parduoti „NRD Rwanda“ priimtas vykdant grupės verslo strategiją.

Afrikoje „NRD Companies“ aktyviai dirba Ganoje, Kenijoje, Lesote, Liberijoje, Malavyje, Mozambike, Tanzanijoje, Ugandoje, Zanzibare, Zimbabvėje ir kitose šalyse.

Ruandos sostinėje Kigalyje veikiančiai „NRD Rwanda“ ir toliau vadovaus IT vadovas Ephrem Bizimana, einantis šias pareigas nuo bendrovės įkūrimo. Iki šiol „Novian Technologies“ aktyviai dirbo su Ruandos nacionaliniu banku, Ruandos mokesčių tarnyba. Bendrovė modernizavo Burundžio centrinio banko IT infrastruktūrą, vykdė projektus, susijusius su Rytų Afrikos bendrijos standartų biurų informacijos mainų platformos IT infrastruktūra, dalyvavo Pasaulio banko, „TradeMark Africa“ ir kitų organizacijų finansuojamuose projektuose regione.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją