„Bendrovė pristatė savo augimo strategiją ir išsikėlė ambicingus planus stiprinti lyderystę regione, koncentruojantis į technologinę pažangą, keliautojų patirties gerinimą, tvaresnes keliones ir darbuotojų įsitraukimą. Šios strateginės kryptys ir bus veiklos prioritetai, kuriuos įgyvendinsime su profesionalia ir augančia komanda“, – sako G. Almantas, „Novaturo“ grupės valdybos pirmininkas.

G. Almantas turi daugiau nei 17 metų darbo patirtį skirtingose įmonėse – jis dirbo Kopenhagos oro uoste, 4 metus užėmė „Lietuvos oro uostų“ generalinio direktoriaus poziciją, o šiuo metu priklauso bendrovės valdybai bei vadovauja jos audito komitetui. Kaip nepriklausomas narys ir pirmininkas jis sukaupęs gausią patirtį ir kitose valdybose. G. Almantas 7 metus užėmė valdybos nario ir 4 metus pirmininko pareigas „EPSO-G“ grupėje, 8 metus „Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijoje“, šiuo metu yra LTG Infra“ valdybos pirmininkas, nuo 2018 m. AB „Oro Navigacija“ nepriklausomas valdybos narys ir audito komiteto narys. G. Almanto kompetencijų sritys yra organizacijų valdymas, geroji valdysena, organizacinis tobulėjimas, krizių valdymas, etika ir pasitikėjimo organizacijose kūrimas.

Primenama, kad naujai „Novaturo“ grupės valdybos kadencijai išrinkti trys nariai: prie jos prisijungiantys Gediminas Almantas ir Tomas Korganas bei Ugnius Radvila, kuris tęsia savo darbą valdyboje.

Nauja valdybos sudėtimi, kai joje dirbs trys nariai, siekiama dar efektyvesnio ir lankstesnio sprendimų priėmimo, kas augančiai bendrovei yra vienas prioritetų. Be to, tai padės užtikrinti dar didesnį valdybos narių įsitraukimą į strateginius įmonės procesus, kartu išlaikant skirtingų kompetencijų balansą.

Ankstesnėje kadencijoje bendrovės valdybą sudarė penki nariai, kurių patirtis ryškiai prisidėjo prie įmonės lyderystės išlaikymo regione, taip pat padėjo sėkmingai įveikti dėl pandemijos bei karo Ukrainoje kilusius turizmo rinkos sukrėtimus. Šiais metais „Nasdaq Baltijos rinkos apdovanojimuose 2023“ „Novaturo“ grupė pripažinta geriausiai pastarųjų metų iššūkius įveikusia ir rinkos pokyčius suvaldžiusia įmone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją