Bendrovės pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) išaugo 7 kartus iki 5,5 mln. eurų. 2022 m. fiksuotą 0,6 mln. eurų nuostolį pernai pakeitė 3,7 mln. eurų metinis pelnas .

Tuo metu kiek sumažėję keleivių srautai yra siejami su išaugusia konkurencija rinkoje, pokytį nulėmė ir karas Izraelyje, dėl kurio „Novaturas“ laikinai nutraukė keliones į Jordaniją ir atitinkamai optimizavo programą Egipte.

„Mūsų 2024 metų tikslas – tvariai pelninga veikla. Orientuosimės į pelno rodiklius, kuriuos pavyko užtikrinti praėjusiais metais, tuo pačiu įvertiname išaugusios konkurencijos poveikį. Esame pasiruošę lanksčiai reaguoti į rinkos dinamiką, adaptuoti kelionių programą ir dėl galimo ekonominio ar geopolitinio neapibrėžtumo, o sprendimus priimsime vertindami galimą įtaką pelningumui“, – komentuoja K. Kaikaris.

„Novaturas“ praneša, kad Latvijoje pernai išplėstas bendradarbiavimas su „airBaltic“. Tuo tarpu Estijoje užmegzta ilgalaikė partnerystę su oro linijų bendrove „Heston Airlines“. Ši bendrovė „Novaturo“ klientus skraidins moderniu „Airbus A320“ lėktuvu, kuris užtikrina ir efektyvesnį degalų panaudojimą.

Taip pat „Novaturas“ su „Turkish Airlines“ šį vasaros sezoną organizuos skrydžius į Turkiją iš Vilniaus ir Kauno oro uostų.

Pokyčiai vadovybėje


2023 m. viduryje „Novaturo“ grupėje naujai kadencijai išrinkta įmonės valdyba, kur be darbus tęsiančio Ugniaus Radvilos paskirti du nauji nariai – Tomas Korganas ir Gediminas Almantas.
O metų pabaigoje grupės valdyba į generalinio direktoriaus postą paskyrė naują vadovą – Kristijoną Kaikarį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją