Švedų studiją sudaro 17 patyrusių žaidimų kūrėjų komanda, anksčiau dirbusi su gerai žinomais, AAA klasės, žaidimais (pvz. „Battlefield“, „Need for Speed“, „Unravel“). Anot „Nordcurrent“ direktorės Viktorijos Trofimovos, „River End Games“ įsigijimas – tai svarbus žingsnis įgyvendinant įmonės plėtros strategiją kurti žaidimus ne tik mobiliesiems, bet ir asmeniniams kompiuteriams bei konsolėms.

„Šis įsigijimas yra didelis žingsnis studijos plėtrai. Siekiame išplėsti savo veiklą ir neapsiriboti tik mobiliaisiais žaidimais. Taip pat pastebime, kiek daug naujovių yra diegiama kompiuterių ir konsolių ekosistemoje. Drauge su „River End Games“ būsime stipresni, plėsime savo vaidmenį augančioje rinkoje“, – sako V. Trofimova.

Švedų žaidimų studija, kuri buvo įkurta prieš tris metus, yra „Embracer" dukterinės įmonės „Amplifier Games" įmonė. Po įsigijimo „River End Games“ ir toliau tęs įprastą veiklą bei dirbs kaip atskiras „Nordcurrent“ padalinys.

Šiuo metu švedų studija kuria naują asmeniniams kompiuteriams ir konsolėms skirtą žaidimą, kurio leidyba rūpinsis lietuvių studijos leidybos padalinys „Nordcurrent Labs“.

„Mes esame nedidelė, tačiau didelę aistrą žaidimams jaučianti komanda. Žaidimais siekiame kurti išskirtines patirtis. Tad labai džiugu atrasti giminingos sielos partnerius kaip „Nordcurrent“. Drauge sieksime dar sparčiau auginti žaidimų kokybę ir įtraukiančias istorijas“, – sako „River End Games" vadovas Jonas Nordling.

Vaizdo žaidimų kūrybos ir leidybos įmonė „Nordcurrent“ yra didžiausia studija Lietuvoje, veiklą pradėjusi dar 2002 metais. Studijos pajamos 2022 metais sudarė 89,05 mln. eurų, o pelnas (EBITDA) 9,38 mln. eurų. Vilniaus, Dnipro, Odesos bei Varšuvos miestuose dirba daugiau nei 300 darbuotojų. Iš viso studijoje sukurta bei išleista daugiau nei 50 žaidimų skirtų įvairioms platformoms. Favoritais tapusių „Cooking Fever“, „Murder in the Alps“, „Pocket Styler“, „Happy Clinic“ ir kitų žaidimų atsisiuntimai viršija 500 mln. kartų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją