Naujuoju NMA vadovu tapęs F. Dirginčius turi ilgametės vadovavimo patirties: buvo UAB „Walletory“ regiono direktorius ir valdybos narys, užėmė vadovaujamas pareigas nekilnojamojo turto investicinio fondo valdymo įmonėje UAB „Victory Funds“, UAB „Sutelktinio finansavimo platformoje „Profitus“, beveik 20 metų dirbo Lietuvos centrinėje kredito unijoje, iš kurių 6 metus ėjo valdybos pirmininko ir administracijos vadovo pareigas.

F. Dirginčius vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikacinį laipsnį įgijo Vilniaus universitete, čia jam buvo suteiktas ir tarptautinio verslo magistro laipsnis.

Nacionalinė mokėjimo agentūra

Pirmadienį naująjį vadovą NMA darbuotojams pristatęs žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas pažymėjo, jog ypač vertina jo patirtį valdymo bei finansų srityje ir labai tikisi sklandaus, konstruktyvaus bendradarbiavimo tarp institucijų, nes tai lemia sėkmę, siekiant bendrų žemės ūkiui naudingų tikslų.

Kaip teigia F. Dirginčius, jo tikslas – pasitelkti NMA komandą, kad būtų naudinga ir prasminga dirbti, siekiant atliepti NMA misiją – t. y. būti pažangia ir patikima organizacija, užtikrinančia galimybę paprasčiausiu būdu pasinaudoti parama žemės ūkiui, kaimo plėtrai ir žuvininkystei.

NMA direktorius neabejoja, jog jo darbo patirtis kredito unijų sistemoje, kai didžioji dalis darbo procesų buvo susijusi su ūkininkų vykdomais projektais ir jų finansavimu, bus itin naudinga ir prasmingai pritaikoma NMA.

„Sieksiu rasti dialogą su NMA socialiniais partneriais ir klientais, kad Europos Sąjungos bei nacionalinės paramos skirstymo procesai būtų kuo efektyvesni ir sklandesni“, – pažymėjo NMA vadovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją