Pasak SADM, Darbas skaitmeninėse platformose – tai nauja apmokamo darbo organizavimo forma. Dirbantieji skaitmeninėse platformose yra pasiekiami internetu ir teikia įvairias mokamas paslaugas, pavyzdžiui: „Uber“, „Bolt“, „Upwork“ ar kt. Skaitmeninių platformų darbuotojai beveik visada priskiriami savarankiškai dirbantiems asmenims.

„Lietuva nuo pat pradžių pritarė direktyvos tikslams gerinti skaitmeninių platformų darbuotojų darbo sąlygas ir apsaugą. Tolimesnėse derybose mes ir toliau turime užtikrinti, kad direktyva ne ribotų, o skatintų socialinį dialogą tarp dirbančių platforminį darbą. Dialogas geriausiai padės išspręsti abipuses problemas ir rasti abiem pusėms priimtinus sprendimus“, – posėdyje sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Lietuvoje beveik visi skaitmeninių platformų darbuotojai dirba savarankiškai, jiems atstovauja dvi asociacijos. Lietuvoje, kitaip nei kitose Europos Sąjungos šalyse, nėra buvę teisinių ginčų dėl skaitmeninėse platformose dirbančių žmonių statuso nustatymo, pažymima ministerijos pranešime.