A. Sungailienė pakeis 5 metų kadenciją baigusį buvusį įmonės vadovą Rimgaudą Kalvaitį.

„Pirmiausia noriu padėkoti buvusiam vadovui R. Kalvaičiui už nuoseklų darbą ir svarbų vaidmenį bendrovės plėtroje. Jam vadovaujant, sėkmingai užbaigti reikšmingi darbai tokie kaip Elektrėnų 8 energetinio bloko kapitalinis remontas.

Taip pat pradėti strateginę reikšmę turintys projektai, tokie kaip 5 Kruonio hidroagregato statybos. Džiaugiuosi, kad vienas savo srities profesionalas keičia kitą. Rimgaudą pakeisianti A. Sungailienė – ilgametę vadovavimo patirtį turinti vadovė, kurios žinios užtikrins sėkmingą įmonės veiklos tęstinumą ir prisidės prie „Ignitis grupės“ pagrindinio tikslo sukurti 100 proc. žalią ir saugią energetikos ekosistemą dabarties ir ateities kartoms“, – pranešime sakė „Ignitis gamyba“ valdybos pirmininkas ir grupės valdybos narys Vidmantas Salietis.

A. Sungailienė turi daugiau kaip 20 metų aukščiausio lygio vadovavimo patirties įvairiose verslo srityse, daugiausiai – finansų ir bankinių veiklų valdyme, taip pat rizikos kapitalo, logistikos, energetikos, gamybos įmonėse. Nuo 2018 iki 2023 metų A. Sungailienė ėjo „Lietuvos pašto“ generalinės direktorės pareigas.

A. Sungailienės paskutinė darbo diena „EPSO-G“ valdyboje bei Atlygio ir skyrimo komiteto pirmininkės pareigose yra kovo 26 d.

Iš viso atrankoje dalyvavo 32 kandidatai. Atranką vykdė išorės personalo atrankos įmonė „J. Friisberg and Partners“.

„Ignitis gamyba“ valdo ir vysto didžiausius elektros energijos gamybos pajėgumus Lietuvoje bei padeda užtikrinti viso Baltijos ir Šiaurės šalių regiono energetikos sistemų saugumą ir patikimumą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją