„Nando Europe“ yra „Nando Holdings“ įmonių grupės dalis, kuriai priklauso ir biotechnologijų įmonė „Nando“, kurianti bei gaminanti aukštos pridėtinės vertės mikrobiologinius produktus ir cheminius priedus žemės ūkiui bei pramonei ir „Nando droid“ – tiekianti dronus pardavimui, jų paslaugas bei pilotų ruošimą žemės ūkio sektoriui.

Naujame terminale „Nando Europe“ vykdys logistikos, sandėliavimo, iškrovimo-pakrovimo bei gamybos veiklas. Pasak Justinos Balzarės, bendrovės „Nando Europe“ vadovės, 1,7 mln. eurų investicija į daugiau nei 6 tūkst. kv. m. logistikos terminalą leis gerinti siūlomus sprendimus individualiems gamybiniams poreikiams maisto, statybų, chemijos, papildų bei kosmetikos pramonės šakose ir užtikrins didelių vietos ir užsienio krovinių pasiekiamumą bei aukšto lygio klientų aptarnavimą.

„Investicija į terminalą atsirado iš poreikio plėstis. Šis įsigijimas padidins grupės vystomų produktų gamybos pajėgumus bei užtikrins jų prieinamumą ir transportavimo galimybes regione. Pabendravę su Jonavos meru M. Sinkevičiumi aptarėme ir plėtros šiame mieste galimybės bei ateities vizijas, nes matome čia nemažą potencialą, – kalba R. Kynas, „Nando Holdings“ vadovas. – Terminalo pagalba išplėsime tiekimų geografiją ir apimtis bei turėsime galimybę naudotis Kauno intermodalinio terminalo paslaugomis tiek krovinių transportui iš Vakarų Europos, tiek iš ir į dukterines įmones Sakartvele.“

Naujų patalpų teritorijoje, kurią sudaro net 3,75 ha, galima rasti administracines patalpas, du muitinės sandėlius, dvi geležinkelio vėžes, kurios įgalins didelių krovinių gabenimą. Didelis sandėliavimo plotas uždaruose sandėliuose ir atvirose teritorijose leis priimti žaliavas gamybos pramonei, nukreipiant mažesnių laivų krovinius geležinkelio linija iki terminalo.

Planuojama, kad terminale dirbs apie 10 darbuotojų, sukuriant ir naujų darbo vietų. Taip pat numatomas terminalo modernizavimas ir plėtra – kelių metų bėgyje terminalo potencialas su papildomomis investicijomis leistų sandėliavimo plotą padidinti iki 15 tūkst. kv. m.

„Karas Ukrainoje, energetikos krizė, infliacija, žaliavų stygius – pernai metų pagrindiniai visų verslų iššūkiai. Nors visų numatytų tikslų pasiekti nepavyko, iš dalies įveikėme šiuos išbandymus ir fiksavome ženklų įmonių grupės augimą – 2022 m. apyvarta siekė 8 mln. eurų“, – komentuoja įmonės UAB „Nando Holdings“ direktorius R. Kynas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją