„Į elektroninę erdvę ir skaitmeninimą besiorientuojantis verslas yra stipresnis, inovatyvesnis ir atsparesnis netikėtiems iššūkiams. Siekdami dar labiau sustiprinti elektroninės prekybos ir paslaugų rinką, skelbiame kvietimą, kuris ypač naudingas mažosioms ir vidutinėms įmonėms, siekiančioms persiorientuoti į rinkai reikalingų paslaugų skaitmeninimą“, – teigė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Kaip praneša ministerija, projektams įgyvendinti skiriama iki 5 mln. eurų sostinės regione ir iki 7 mln. eurų – Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione veikiančioms mažosioms ir vidutinėms įmonėms.

Pažymima, kad didžiausia galima projektui skirti finansavimo lėšų suma – 25 tūkst. eurų elektroninio pardavimo sandorių sudarymo sprendimams diegti, 25 tūkst. eurų vaizdinei konfigūracijai (paslaugų ir produktų konfigūravimui ir vizualizacijai) ir 50 tūkst. eurų abiem veikloms vykdyti. Mažiausia galima projektui skirti finansavimo lėšų suma – 10 tūkst. eurų.

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, 2021 m. elektroninę prekybą vykdė 60,6 proc. didžiųjų įmonių, 46,2 proc. – vidutinių, 34,9 proc. – mažų. Didžiausia dalis įmonių, vykdžiusių elektroninę prekybą, buvo informacijos ir ryšių (49,9 proc.), prekybos (48,2 proc.) bei profesinės, mokslinės ir techninės (38,6 proc.) veiklos įmonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją