Anot ministerijos, nuo 2022-ųjų rugsėjo vidurio jau paskelbti 35 kvietimai, kurių bendra vertė siekia beveik 596 mln. eurų. Inovacijų srityje paskelbta 17 kvietimų, kurių vertė siekia 177,6 mln. eurų. Investicijų į atsinaujinančius energetikos išteklius srityje paskelbti 9 kvietimai už 138,8 mln. eurų, valstybės ir verslo skaitmenizacijos srityje – 9 kvietimai už 279,6 mln. eurų.

„Paskelbtų kvietimų suma jau dabar siekia 596 mln. eurų. Planuojame paskelbti kvietimų dar už maždaug 357 mln. eurų. Siekiame, kad, sulaukęs šių investicijų, mūsų šalies verslas sustiprėtų, todėl kviečiame verslo atstovus aktyviai sekti skelbiamus kvietimus ir teikti paraiškas dėl finansinės paramos, kuria naudojantis būtų galima modernizuoti ir skaitmenizuoti paslaugas, kurti naujus produktus, investuoti į inovacijas ir atsinaujinančią energetiką“, – sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Iš viso nuo 2022 m. rugsėjo iki šių metų pabaigos įvairiems privataus ir viešojo sektoriaus projektams, vykdomiems verslo, inovacijų ir investicijų srityje, numatyta paskelbti kvietimų už 365 mln. eurų, 320 mln. eurų numatyta skirti kvietimams valstybės ir verslo skaitmeninimui, 268 mln. eurų – žalesnei ekonomikai.

Ministerijos teigimu, šiuo planu siekiama padidinti verslo, inovacijų ir investicijų srities išlaidas moksliniams tyrimams ir eksperimentinei plėtrai, daug dėmesio skirta startuoliams ir veikiantiems verslams. Tuo metu žaliosios ekonomikos srityje orientuojamasi į atsinaujinančius energijos išteklius, siekiant atsisakyti iškastinio kuro naudojimo, o skaitmeninimo srityje bus plečiamos teikiamos e. paslaugos. Tikimasi, kad daugiau jų bus pritaikyta specialiųjų poreikių turintiems žmonėms, taip pat numatoma skatinti atvirų duomenų naudojimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją