Apie tokį „Virgin Orbit“ žingsnį pranešta po to, kai šių metų pradžioje žlugo kompanijos bandymas pirmą kartą iš Jungtinės Karalystės (JK) teritorijos į kosmosą pakelti raketą su palydovais. Praėjusią savaitę Kalifornijoje veikianti „Virgin Orbit“ informavo, kad atsisako 85 proc. savo darbo jėgos. Bendrovė dėl su finansais susijusio spaudimo dar kovą buvo sustabdžiusi savo veiklą.

Pastarosiomis savaitėmis R. Bransono įmonė „Virgin Investments“ atliko maždaug 43 mln. JAV dolerių (39,4 mln. eurų) injekciją į „Virgin Orbit“, siekiant padengti bendrovės išlaidas, įskaitant išeitines išmokas darbuotojams. Bendros R. Bransono ir „Virgin Group“ investicijos į „Virgin Orbit“ sudaro 1 mlrd. JAV dolerių.

„Virgin Orbit“ generalinis direktorius Danas Hartas po kreipimosi dėl bendrovės bankroto procedūros kalbėjo apie „būtiną“ žingsnį, nepaisant „Virgin Orbit“ pastangų išspręsti kilusias finansavimo problemas. Jis pabrėžė laimėjimus, kuriuos kompanija pasiekė savo gyvavimo metais, įskaitant „naują ir novatorišką palydovų iškėlimo į orbitą metodą“. Pasak D. Harto, „Virgin Orbit“ sugebėjo įveikti didelius iššūkius ir sėkmingai skraidė į kosmosą, į orbitą pakeldama daugiau kaip 30 palydovų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją