Tokio poreikio tiesiog nebeliko – daug pirkėjų naktį parduotuvės tiesiog nesulaukia, todėl ir planų grįžti prie visą parą veikiančių parduotuvių nėra.

„Mindaugo g. 11, Vilniuje, esančios „Maximos“ darbo laiką keitėme taip pat atliepdami pasikeitusius pirkėjų įpročius. Covid – 19 pandemijos laikotarpiu parduotuvės darbo laiką sutrumpinome ir jo nekeitėme – šiuo metu ji veikia nuo 7 iki 24 valandos.

Planų atnaujinti šios parduotuvės darbą naktimis kol kas neturime, nes pirkėjų srautas po vidurnakčio yra labai nedidelis“, – sako Indrė Trakimaitė – Šeškuvienė, prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento vadovė.

Visgi kartas nuo karto parduotuvės tinklas koreguoja visų parduotuvių darbo laikus. Tai daroma atsižvelgiant į pirkėjų srautus. Vasarą parduotuvių darbo laikas yra ilginamas, nes tokie yra pirkėjų poreikiai. Užtat rudenį, temstant anksčiau ir esant prastesnėms oro sąlygoms, parduotuvių darbo laikas yra trumpinamas.

Vilniuje šiuo metu visą parą dirba tik „IKI“ tinklo autonominės parduotuvės. Šios parduotuvės pasitelkia dirbtinį intelektą ir moderniausias technologijas bei nereikalauja, kad parduotuvėse dirbtų personalas. Būtent tai leidžia tokiems prekybos taškams dirbti visą parą.