Apibendrindamas maždaug 40 valstybių ir vyriausybių vadovų susitikimą, E. Macronas tvirtino, kad yra sutariama, jog minėtos institucijos turėtų būti „veiksmingesnės, teisingesnės ir geriau prisitaikiusios prie šiandieninio pasaulio“.

Prancūzija siekė pateikti šį dviejų dienų trukmės aukščiausiojo lygio susitikimą dėl naujo pasaulinio finansavimo pakto kaip progą aptarti idėjas prieš šįmet vyksiančius svarbius susitikimus ekonomikos ir klimato temomis.

Kiti pasaulio lyderiai taip pat išreiškė savo palaikymą siūlymui reformuoti PB ir TVF – vadinamąsias Bretono Vudso institucijas, įsteigtas po Antrojo pasaulinio karo ir dominuojamas Vakarų.

„Turime labai aiškiai pabrėžti: PB neatitinka pasaulio lūkesčių“, – nurodė Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva. Anot jo, lūkesčių neatitinka ir TVF. Prezidentas teigė, kad TVF esą priėmė labai neatsakingą sprendimą „suteikti Argentinai didžiulę paskolą, ir mes nežinome, ką Argentinos prezidentas padarė su šiais pinigais. Argentina šiandien yra visiškai kitokioje situacijoje, nes šalis neturi užtektinai pinigų, kad galėtų grąžinti (paskolą) TVF.“

Tarptautinių finansų institucijų pertvarką taip pat parėmė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją