Birželio 8 dieną užbaigti sandoriai padeda įgyvendinti „Luminor“ banko augimo strategiją, padidina banko minimalių nuosavų lėšų ir tinkamų įsipareigojimų reikalavimų (MREL) bazę, gerina įsipareigojimų struktūrą.

„Mes žengėme svarbų žingsnį, kad atitiktume būsimus reguliavimo reikalavimus, taip pat sustiprintume savo atsakomybės struktūrą ir kurtume investuotojų bazę. Šie sandoriai užtikrina „Luminor“ gebėjimą padėti savo klientams ir plėsti verslą“, – sakė „Luminor“ banko finansų vadovas Palle`as Nordahlas.

Gegužės 30 d. „Luminor“ bankas surengė virtualius susitikimus su Europos investuotojais ir, sulaukęs teigiamų vertinimų, birželio 8 d. išleido naują obligacijų emisiją. Bankas taip pat sulaukė nemažo susidomėjimo iš investuotojų, kurie norėjo parduoti dviejų ankstesnių emisijų obligacijas (300 mln. eurų 5 proc. pajamingumo obligacijos, kurių išpirkimo terminas 2024 m. rugpjūčio mėn., ir 300 mln. eurų 0,792 proc. pajamingumo obligacijas, kurių išpirkimo terminas yra 2024 m. gruodžio mėn.).

Naujosios emisijos vertybinių popierių paklausa viršijo pasiūlą, gauta daugiau nei 60 investuotojų iš daugiau kaip 20 šalių paraiškų. Paraiškų apimtys, kokybė ir įvairovė leido obligacijas išleisti su 7,75 proc. palūkanomis. Didžiosios Britanijos investuotojų paraiškos sudarė trečdalį visos emisijos, didelį susidėmėjimą rodė investuotojai iš Baltijos ir Šiaurės šalių regionų.

Obligacijų emisija, kuri emitento pasirinkimu gali būti išpirkta vieneri metai iki galutinio termino ir kuriai Moody’s suteikė Baa1 reitingą, yra įtraukta į Airijos vertybinių popierių biržą ir buvo išleista pagal „Luminor“ vidutinės trukmės skolos vertybinių popierių (EMTN) ir padengtų obligacijų programą. Vienas iš pagrindinių sandorio organizatorių buvo „Luminor Markets“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją