Bendrovė „Kauno grūdai“ įsigijo 100 proc. „Grybai LT“ pajų iš jį valdžiusių įmonių: kooperatinių bendrovių „AgroMilk“, „Juodmargėlis“ ir „Šventosios pievos“, UAB Baltic Champs ir UAB „AUGA Luganta“. Du pastaruosius pajų pardavėjus valdo akcinė bendrovė „AUGA group“, likusios taip pat yra susijusios su šia įmone per pajininkus.

Pagal susitarimą „Kauno grūdai“ taip pat refinansavo kooperatinei bendrovei „Grybai LT“ banko ir vieno iš pardavėjų – UAB „Baltic Champs“ – praeityje suteiktas paskolas, suteikdama kooperatinei bendrovei „Grybai LT“ naujas paskolas, kurių bendra suma siekia kiek daugiau nei 4 mln. eurų.

„Šiuo įsigijimu siekiame išplėsti maisto gamybą ir maisto produktų asortimentą, kuris yra patrauklus eksporto rinkoms. (...) Per artimiausius 5–6 metus sieksime išplėsti „Grybai LT“ gamybos veiklą beveik 4 kartus, o į gamybos plėtrą planuojame investuoti 4,4 mln. eurų. Metinis „Grybai LT“ pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) tuomet turėtų išaugti 4,6 karto, o grupės EBITDA 5–10 proc.“ – pažymėjo „Linas Agro Group“ finansų direktorius Mažvydas Šileika.

Širvintose įsikūrusioje kooperatinėje bendrovėje „Grybai LT“ dirba per 40 darbuotojų. Čia gaminami vartojimui paruošti maisto produktai: ekologiškos sriubos, troškiniai, grūdiniai patiekalai bei ekologiškos daržovės pakeliuose – iš viso apie 70 pavadinimų gaminių. Per metus įmonėje pagaminama 8–9 mln. pakelių įvairios produkcijos, kuri eksportuojama į daugiau kaip 30 šalių.

Kooperatinės bendrovės „Grybai LT“ pajamos pernai siekė 7,1 mln. eurų, konsoliduotas pelnas prieš palūkanas, mokesčius ir nusidėvėjimą (EBITDA) buvo 1,3 mln. eurų, valdomo turto vertė siekė 7,9 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją