Grupė per biržą pranešė, kad pardavė beveik 765 tūkst. tonų įvairios produkcijos, arba 20 proc. mažiau nei pernai tuo pat metu.

Konsoliduotas trijų mėnesių pelnas prieš palūkanas, mokesčius ir nusidėvėjimą (EBITDA) beveik siekė 30 mln. Eur ir buvo 35 proc. mažesnis nei ankstesniais metais. Grynasis pelnas sumažėjo 46 proc. iki 15 mln. Eur.

„2023–2024 finansinius metus pradėjome peržiūrėdami grupės veiklų segmentavimą, vietoje penkių veiklos segmentų palikdami keturis. Turime iš esmės tris veiklų grupes: partnerystę su žemdirbiais, ūkininkavimą, maisto gamybą. Esminis pokytis nuo ankstesnių laikotarpių yra tas, kad veiklos segmentus „Grūdai, aliejinės sėklos ir pašarai“ bei „Prekės ir paslaugos žemdirbiams“ sujungėme į vieną, pavadindami jį „Partnerystė su ūkininkais“. Šios abi veiklos yra labai susiję, dažnai sunkiai atsiejamos, matome jas kaip vieną veiklos kryptį. Visi kiti veiklos segmentai iš esmės liko nepakitę, nežymiai keitėsi tik jų pavadinimai,“ – sakė „Linas Agro Group“ finansų direktorius Mažvydas Šileika.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją