Laikinas Lietuvos oro uostų vadovas keičiasi atsižvelgiant į tai, kad dabartinis vadovas A. Stikliūnas jau metus laikinai eina generalinio direktoriaus pareigas, t. y. ilgiausią pagal Darbo kodeksą leistiną laikino pareigų ėjimo terminą.

„Dėkojame Aurimui Stikliūnui už sėkmingą vadovavimą Lietuvos oro uostams. Per metų laikotarpį, jam vadovaujant, imtasi svarbių darbų plečiant Vilniaus ir Kauno oro uostus, pritaikant juos augantiems keleivių srautams. Taip pat vertiname pastangas pritraukti naujų tiesioginių skrydžių ir gerinti Lietuvos pasiekiamumą oro transportu“, – sakė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

V. Kšanas bus paskirtas laikinai vadovauti Lietuvos oro uostams, kol generalinio direktoriaus pareigas pradės eiti konkurso būdu išrinktas naujas įmonės vadovas. Atrankos procedūros į Lietuvos oro uostų vadovo pareigas vyksta šiuo metu.

Įmonės strateginiai projektai bus toliau tęsiami, organizacijos strateginiai tikslai ir prioritetai išliks nepasikeitę. Taip pat bus išlaikomas ypatingas dėmesys saugumo klausimams rengiantis NATO viršūnių susitikimui Vilniuje ir jo metu.

Laikinai generalinio direktoriaus pareigas perimantis V. Kšanas saugumo užtikrinimo srityje dirba per 10 metų. Nuo 2017 m. jis vadovauja Lietuvos oro uostų Saugos ir saugumo departamentui.

V. Kšanui tapus laikinu Lietuvos oro uostų vadovu, A. Stikliūnas grįš į savo ankstesnes pareigas įmonėje ir vadovaus Aviacinių paslaugų skyriui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją