Lietuvos oro uostai – paskutinė iš Susisiekimo ministerijos reguliavimo srities įmonių, persitvarkiusių į akcinę bendrovę. Po šios pertvarkos susisiekimo srityje nebelieka VĮ teisinės formos įmonių. Pernai į akcines bendrove pertvarkyta Vidaus vandens kelių direkcija, Lietuvos automobilių kelių direkcija, Oro navigacija, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Bendrovės atstovų vertinimu, šie pokyčiai organizacijai suteiks naujų galimybių pagerinti procesų valdymą, suteiks daugiau lankstumo ir greičio priimant veiklos sprendimus. Permainos taip pat siejamos su tikslu efektyviau valdyti patikėtą turtą ir generuoti didesnę grąžą valstybei.

Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų tinklą valdančios bendrovės prioritetais toliau išlieka skaidrumas ir nacionalinis saugumas.

Bendrovė yra nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąraše, o infrastruktūra lieka įrašyta į nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įrenginių ir turto sąrašą, todėl bendrovės sudaromų sandorių bei darbuotojų atitikties nacionalinio saugumo interesams patikra ir toliau bus vykdoma.

Po teisinės formos pakeitimo Lietuvos oro uostų valdyme sustiprės valdybos vaidmuo: valdyba rinks bendrovės vadovą, tvirtins bendrovės strategiją ir spręs kitus valdysenos klausimus, kurie iki šiol teko Susisiekimo ministerijai. Teisinės formos keitimas įvyko remiantis Seimo sprendimais bei įgyvendinant Vyriausybės ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) rekomendacijas, kuriomis siūloma mažinti politinę įtaką valstybės valdomoms įmonėms.