Pelno didėjimui didžiausios įtakos turėjo toliau augusios pasirašytos įmokos, kurios yra pagrindinis draudimo verslo apimčių augimo veiksnys. Prie pelningumo taip pat prisidėjo fiksuotų sąnaudų ir žalų kaštų kontrolė, efektyvumo didinimo veiksmai ir griežtas rizikos vertinimas.

Kaip pastebima bendrovės pranešime, 2023 m. „Lietuvos draudimas“ užėmė 30 proc. ne gyvybės draudimo rinkos dalį Lietuvoje. Praėjusiais metais „Lietuvos draudimo“, skaičiuojant kartu su Estijos filialu, pasirašytos ne gyvybės draudimo įmokos siekė 415 mln. eurų arba 23 proc. daugiau nei 2022 m., kai bendrovės pasirašytos įmokos sudarė 338 mln. eurų. Pasirašytų įmokų augimas buvo fiksuotas ir Lietuvos, ir Estijos rinkose.

Praėjusiais metais „Lietuvos draudimo“ veikla abiejų šalių rinkose buvo pelninga ir valdant investicijų portfelį. Skaičiuojant kartu su Estijos filialu, iš investicinės veiklos bendrovės pasiektas pelnas siekė 5 mln. eurų, palyginti su 1 mln. eurų pelno 2022 m.

Bendrovė tęsė konservatyvią investavimo politiką, investicijas koncentruodama į Europos vyriausybių skolos vertybinius popierius ir saugius stabilių įmonių vertybinius popierius.

2023 m. „Lietuvos draudimo“ pelno mokesčio sąnaudos sudarė 5 mln. eurų (2022 m. – 3 mln. eurų).

2023 m. pabaigoje „Lietuvos draudimas“ turėjo 664 tūkst. unikalių klientų, kartu skaičiuojant fizinius ir juridinius asmenis. Palyginus su 2022 m. pabaiga, bendrovės unikalių klientų skaičius išaugo 2 proc.

Pernai toliau augo klientams atlyginamų žalų suma. „Lietuvos draudimas“, skaičiuojant kartu su Estijos filialu, klientams atlygino 216 mln. eurų ne gyvybės draudimo nuostolių. Tai sudaro 25 proc. daugiau nei 2022 m., kai buvo atlyginta 173 mln. eurų.

2023 m. pabaigoje apie 80 proc. privačių „Lietuvos draudimo“ klientų Lietuvoje aktyviai naudojosi žalų registravimo galimybėmis savitarnos svetainėje, ir 7 iš 10 klientų Lietuvoje nereikėjo tiesioginio kontakto su žalų ekspertu, kad būtų išmokėta draudimo išmoka.

„Lietuvos draudimas“ priklauso vienai iš didžiausių Vidurio ir Rytų Europos draudimo grupių PZU SA („Powszechny Zaklad Ubezpieczen Spolka Akcyjna“). Pagrindinės „Lietuvos draudimo“ veiklos sritys yra transporto priemonių ir su jų valdymu susijusios civilinės atsakomybės, turto ir žmogaus draudimo paslaugų teikimas privatiems ir verslo klientams Lietuvoje ir Estijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją