„Norint, kad pokyčiai būtų sisteminiai ir sėkmingai įtvirtinti skirtingose įmonės srityse, reikia ne tik vizijos, strategijos ar gerai apgalvotų taktinių veiksmų. Pokyčių sėkmė didžiąja dalimi priklauso nuo aiškaus susitarimo su keliaujančiais ta pačia kryptimi – akcininkais, valdybos nariais, partneriais, darbuotojais, jų įsitraukimo, nuoseklios kasdienės komunikacijos.

Vertinu Renatos kompetencijas strateginio valdymo, korporatyvinių ryšių ir komunikacijos srityse ir neabejoju, kad jos patirtis leis Lietuvos automobilių kelių direkcijai tapti šiuolaikiška, modernia, efektyviai veiklą vykdančia ir lūkesčius atliepiančia organizacija“, – sako Kelių direkcijos generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

Pastarąjį dešimtmetį R. Saulytė tiek viešojo sektoriaus įmonėse, tiek privataus sektoriaus verslo organizacijose dirbo su aukščiausio lygio vadovų komandomis. Ji buvo atsakinga už korporatyvinius ryšius, ilgalaikių veiklos strategijų kūrimą ir įgyvendinimą, vertybių diegimą, vadovų konsultacijas strateginės komunikacijos, krizių valdymo, organizacijų vystymo klausimais. Lietuvos automobilių kelių direkcijos Pokyčių valdymo vadovė darbo patirtį sukaupė dirbdama tokiose bendrovėse kaip „Maxima“, „Thermo Fisher Scientific“, „Vilniaus vandenys“, Specialiųjų tyrimų tarnyba, užsiimdama individualia konsultacine veikla.

„Galiu drąsiai teigti, kad ateinu į man gerai pažįstamą pokyčių valdymo sritį, nes būtent pokytis buvo tai, ko iš manęs tikėjosi kiekvienoje organizacijoje, kurioje dirbau ar kurią konsultavau. Pristatydama pokyčių įgyvendinimo planą įmonės vadovui, valdybai akcentavau, kad Lietuvos automobilių kelių direkciją matau, kaip šiuolaikinę, efektyviai valdomą ir geros reputacijos įmonę, žinių ir kompetencijų centrą. O suburta profesionalių vadovų komanda, išgrynintas veiklos modelis ir kasdienis, struktūruotas, į rezultatą orientuotas darbas, leis įmonei tai pasiekti“, – sako R. Saulytė.

Nuo š. m. sausio 2 d. Kelių direkcija pertvarkyta iš valstybės įmonės į akcinę bendrovę. Pakeitus juridinį statusą, įmonei atsirado galimybė greičiau priimti sprendimus, veikti efektyviau, lanksčiau ir pažangiau, reaguoti į rinkos teikiamas galimybes, sparčiau įgyvendinti strateginius projektus.

Įgyvendinant akcininko (Susisiekimo ministerijos) keliamus tikslus, įmonėje planuojama diegti organizacinę kultūrą bei procesus, leisiančius sukurti aiškią, skaidrią ir efektyvią valstybinės kelių infrastruktūros valdymo sistemą, besiremiančią šiuolaikinės valdysenos praktikomis.

Kelių direkcija valdo 21 tūkst. km valstybinės reikšmės kelių. Kelių direkcijos misija – kurti ir užtikrinti visuomenei saugų, patogų, draugišką aplinkai ir išmanų susisiekimą Lietuvos keliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją