Vokietijos federalinės ekonomikos ir klimato apsaugos ministerijai priklausanti DET yra pirmųjų Vokietijos SGD terminalų, veikiančių Šiaurės jūros pakrantėje, – pirmojo Vilhelmshafeno SGD terminalo ir Brunsbiutelio SGD terminalo – operatorė. Ji taip pat bus atsakinga už šiuo metu statomus dar du terminalus: antrąjį SGD terminalą Vilhemshafene bei SGD terminalą Štadėje, prie Žemutinės Elbės upės.

Tarp KN ir DET sudaryta dvejų metų trukmės sutartis apima visų šių keturių SGD terminalų komercinio operavimo paslaugas. Iki šiol KN šias paslaugas jau teikė pirmajam Vilhelmshafeno bei Brunsbiutelio SGD terminalams, tačiau jų valdymą perėmus DET, buvo skelbiamas naujas visų keturių SGD terminalų konsoliduotas komercinio operavimo konkursas.

Pastaraisiais metais Vokietija sparčiai plėtoja plaukiojančių SGD terminalų statybą, kad, sutrikus dujų tiekimui dujotiekiais iš Rusijos, užsitikrintų naujų SGD tiekimo šaltinių. Vokietijos vyriausybė naudoja valstybei priklausančius suskystintųjų gamtinių dujų terminalus, kad užtikrintų patikimą energijos tiekimą vidaus rinkai. Tikimasi, kad per šiuos metus Vokietijoje iš viso veiks penki FSRU pagrindu veikiantys SGD importo terminalai, iš kurių keturis valdys DET.

Pagal KN ir DET pasirašytą sutartį keturių SGD terminalų komercinio valdymo paslaugos apims komercinių ir logistikos operacijų valdymą, išdujinimo procesus, dujų apskaitą ir ataskaitų teikimą, IT sistemų ir priemonių kūrimą ir teikimą bei kitas kliento poreikiams pritaikytas terminalo eksploatavimo paslaugas.

Sudaryta sutartis apima ir gebėjimų ugdymo bei ekspertinių KN žinių perdavimo DET darbuotojams įsipareigojimą. Per sutarties galiojimo laikotarpį KN keliamas tikslas apmokyti vietinę komandą, kad vėliau ji pati galėtų užtikrinti terminalų komercinį operavimą.

Nuo sausio 10 d. AB „Klaipėdos nafta“ tampa AB „KN Energies“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją