Anot jos, keisti pavadinimą nuspręsta dėl siekio žengti tvarios energetikos keliu ir pereiti nuo iškastinio kuro prie naujų energijos rūšių. Naujasis pavadinimas taip pat orientuojamas į tarptautines rinkas.

„Turime ambiciją iki 2050-ųjų tapti Baltijos regiono naujų tvarių energijos rūšių saugojimo ir transportavimo lyderiu. Siekiame, kad kiekviename vykstančios energetinės transformacijos etape būtume tie, kurie klientams padėtų apsirūpinti kertinėmis ir naujomis energijos rūšimis. Būtent tokią žinutę koduojame naujame bendrovės pavadinime“, ‒ pranešime spaudai sakė „KN Energies“ generalinis direktorius Darius Šilenskis.

Pavadinimo keitimu įprasminama praėjusių metų vasarą patvirtinta ilgalaikė dabartinės „KN Energies“ strategija. Joje numatytos 3 svarbiausios veiklos kryptys: skystieji energijos produktai, suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalai ir naujos energijos rūšys, tokios kaip sintetinis kuras, vandenilis ir jo junginiai bei kiti alternatyvūs energijos nešėjai, taip pat anglies dioksido surinkimas ir saugojimas.

Skelbiama, kad sausio 10 dieną taip pat keičiamas ir KN dukterinės bendrovės UAB „SGD logistika“ juridinis pavadinimas, kuri nuo šiol veiklą tęs kaip UAB „KN Global Terminals“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją