Kartu su Jungtinės Karalystės energetikos koncernu KN statys SGD paskirstymo stotį Açu uoste. KN nuo 2020 m. jau yra Açu SGD terminalo operatorė.

Per statomą stotį dujos SGD autocisternomis bus tiekiamos prie dujotiekio tinklų neprisijungusiems vartotojams pietryčių Brazilijoje.

Pranešama, jog remiantis susitarimu, „bp Gas & Power Investments Limited“ ir KN kartu vertins projekto komercinį pagrįstumą bei vykdys įvairias projekto rengimo užduotis. Siekiama 2023 m. pabaigoje įvertinti bendro projekto investicinį gyvybingumą.

„bp Gas & Power Investments Limited“ džiaugiasi galėdama bendradarbiauti su KN vystant Açu SGD paskirstymo stoties projektą, kuris paspartins Brazilijos dujų rinkos plėtrą. KN į partnerystę įneš vertingų papildomų žinių ir, turėdama patirties Europoje ir Brazilijoje, stiprins ją savo kompetencijomis“, pranešime cituojama bp plėtros Brazilijoje viceprezidentė Silvia Bisogni.

KN šiuo metu eksploatuoja tris skystųjų energijos produktų terminalus (Klaipėdoje, Subačiuje ir Marijampolėje), yra SGD terminalų Lietuvoje ir Brazilijoje operatorė. Bendrovė taip pat teikia komercinio eksploatavimo paslaugas dviem plaukiojantiems SGD terminalams Vokietijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją