„Šiais metais esame suplanavę spartų augimą nepaisant lėtai atsigaunančios baldų paklausos. Tai pasiekti mums padės praėjusiais metais atvertos naujos rinkos, taip pat nauji prekybos partneriai esamose didžiausių pardavimų šalyse: Skandinavijoje, Beniliukso šalyse. Jei pasaulio logistikos grandinių nesujauks kariniai veiksmai Artimuosiuose rytuose ir nekils naujas žaliavų kainų šokas, tikimės dviženklio augimo“, – pranešime sakė „Kauno baldų“ vadovas Tomas Mauricas.

Anot jo, 2023-ieji buvo naujų rinkų auginimo ir grįžimo į buvusias rinkas metai.

„Startavome Prancūzijoje ir su partneriais trečioje pagal dydį Europoje baldų rinkoje šiems metams turime ambicingų tikslų. Grįžimas į Norvegiją taip pat pasiteisino ir gerokai išaugino pardavimus. Bendrai Skandinavijos rinkoje 2023 baldų pardavėme už 9 mln. eurų – tai beveik dvigubai daugiau nei 2022 metais. Beveik dešimtadaliu, iki daugiau kaip 5,5 mln. eurų išauginome pajamas Vokietijoje. Iki 9,6 mln. eurų smuktelėjo pardavimai Beniliukso šalyse, tačiau šiemet čia taip pat planuojame augimą“, – sakė T. Mauricas.

„Kauno baldai“ naujoje gamykloje praėjusiais metais baigė montuoti visą įsigytą įrangą, modernizavo pakavimo padalinį, į kurį investavo daugiau kaip 1 mln. eurų. Dabar pagrindinis tikslas – plėsti eksporto rinkas ir pasirūpinti, kad nauji užsakymai leistų maksimaliai efektyviai išnaudoti gamybos pajėgumus.

„Kauno baldai“, kuriuose dirba apie 370 darbuotojų, praėjusiais metais baigė statyti naują 28 tūkst. kv. m. gamyklą. Investicijos į ją, kartu su įranga, sudarė daugiau kaip 30 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją