Bylos duomenimis, laikotarpiu nuo 2004 m. balandžio iki 2021 m. rugpjūčio, A. M., būdamas uždarosios įmonės direktoriumi, galimai pasisavino įmonei priklaususius daugiau nei 131 tūkst. eurų.

Pasak Kauno apylinkės teismo, A. M. kaltinamas, jog privalėdamas veikti bendrovės naudai ir laikytis įstatymų, sąmoningai blogai valdė įmonės veiklą ir padarė ją nemokia. Galimai pasisavinęs daugiau nei 131 tūkst. eurų, kaltinamasis pablogino įmonės finansinę padėtį, nepalikdamas jai galimybės padengti 103 tūkst. eurų įsiskolinimo kreditoriams ir dėl šios priežasties įmonė patyrė bankrotą, o kreditoriai – didelę turtinę žalą.

A. M. taip pat kaltinamas ir dėl dokumentų suklastojimo.

Manoma, kad 2019 m. birželį jis suklastojo įmonės kasos orderius, į juos įrašydamas tikrovės neatitinkančią informaciją. Kasos orderiuose buvo nurodoma, jog įmonė vienam asmeniui išmokėjo 9 tūkst. ir 11 tūkst. eurų, nors tokie mokėjimai galimai nebuvo atlikti, informuojama teismo pranešime žiniasklaidai.

Verslininkas taip pat kaltinamas, jog nuo 2019 m. birželio iki tų metų pabaigos, būdamas atsakingas už įmonės buhalterinės apskaitos organizavimą, teikė suklastotus dokumentus. Buhalterei perduotuose kasos orderiuose buvo įrašyta, kad vienam asmeniui per du mokėjimus buvo išmokėta 20 tūkst. eurų, nors tokių mokėjimų, manoma, taip pat nebuvo.
Antradienį vykusio teismo posėdžio metu verslininkas kaltę dėl jam inkriminuojamų veikų pripažino iš dalies.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją