Atspari darbo rinka tikriausiai yra gera žinia prezidentui Joe Bidenui rinkiminiais metais.

Didžiausia pasaulio ekonomika sausį sukūrė 353 tūkst. darbo vietų, pranešė Darbo departamentas. Analogiškas skaičius gruodį, pakoreguotais duomenimis, buvo 333 tūkst.

Nedarbo lygis trečią mėnesį iš eilės išliko stabilus ir sudarė 3,7 proc., nors analitikai perspėjo, kad naujausioje ataskaitoje taip pat yra silpnumą liudijančių ženklų.

„Puiki žinia dirbančioms šeimoms, kad atlyginimai, turtas ir darbo vietų skaičius dabar yra didesni nei prieš pandemiją, ir aš toliau kovosiu dėl išlaidų sumažinimo“, – pareiškime cituojamas J. Bidenas.

Nepaisant pastaraisiais mėnesiais pasirodžiusių teigiamų duomenų, prezidentui sunkiai sekasi įtikinti rinkėjus dėl savo tvarkymosi su ekonomika, jam siekiant antros kadencijos Baltuosiuose rūmuose.

Per pastaruosius metus tvirta darbo rinka padėjo palaikyti vartotojų išlaidas ir ekonomikos augimą, net ir išaugusių skolinimosi išlaidų akivaizdoje. Stipri šių metų pradžia liudija, kad darbo rinka toliau ramstys ekonomiką.

Tačiau bendras vaizdas gali būti painesnis Federaliniam rezervų bankui (FED), kuris stengiasi pažaboti užsispyrusią infliaciją didindamas palūkanų normas. Nors FED vadovas Jerome‘as Powellas šią savaitę žurnalistams sakė, kad stiprus augimas ir tvirta darbo rinka nebūtinai yra problema pinigų politikos formuotojams, bet nuolat įkaitusi padėtis trukdo kovoti su infliacija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją