„Dėkoju visiems už pasitikėjimą. Nors man ši patirtis nauja, turėdamas kooperatyvo bendruomenės palaikymą, tvirtai žengiu į priekį. Tikiu, kad drauge su valdybos ir administracijos komanda pasieksime ambicingų kooperatyvo tikslų“, – teigia P. Viršilas.

Naujasis valdybos pirmininkas pagrindinėmis kooperatyvo strateginėmis kryptimis įvardina – pieno perdirbimo pajėgumų bei kooperatyvo narių įsitraukimo didinimą, jaunosios kartos ugdymą.

„Norint didinti perdirbimo apimtis, reikia išnaudoti visas galimybes gauti didesnį pieno kiekį iš narių. Tai galime padaryti ieškodami pieno gamybos savikainos mažinimo ir ūkių efektyvinimo būdų. Taip pat turime galvoti apie ūkių ateitį, todėl dėmesys jaunajai kartai – prioritetinis, – teigia P.Viršilas. – Mūsų kooperatyvą vienija bendrystė, todėl narių įsitraukimas ir ambasadoriaus vaidmuo taip pat labai svarbus“.

Petras Viršilas teigia, jog turi visas galimybes ir pasiruošęs kooperatyvo veiklai skirti visą savo dėmesį. Jo teigimu, ŽŪK „Pienas LT“ – didžiausias pieno gamintojų kooperatyvas Baltijos šalyse įpareigoja išlaikyti šią poziciją ir ateityje.

Išrinktas valdybos pirmininkas P. Viršilas Telšių rajone valdo šeimos ūkį, turi ilgametę patirtį darbo su pienininkystės ūkiais pardavimų ir centralizuotų pirkimų srityse, yra įgijęs vadybos ir verslo administravimo išsilavinimą.

Iki šiol „Pienas LT” valdybai vadovavęs Tomas Raudonius nepasibaigus kadencijai apie savo pasitraukimą iš valdybos pirmininko ir nario pareigų pranešė rugsėjo mėnesį, teigdamas, jog sprendimą lėmė asmeninės priežastys. Petras Viršilas valdybos pirmininko pareigoms išrinktas iki 2025 m. vyksiančio visuotinio narių susirinkimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją