Pranešime nurodoma, kad Uosto direkcijos valdybos nariais išrinkti bendrovės generalinis direktorius Algis Latakas, infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė, ekonomikos ir finansų direktorius-vyriausiasis finansininkas Martynas Armonaitis bei Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas Džiugas Šaulys.

Iš viso atrankoje dalyvavo septyni pretendentai. Siekiant stiprinti organizaciją ir darbuotojų kompetenciją, penktas valdybos narys bus renkamas artimiausiu metu skelbiant išorinę atranką.

Direkcija pažymi, kad valdyba išrinkta ketverių metų kadencijai. Nuo 2023 m. sausio 2 dienos Uosto direkcija pertvarkyta į akcinę bendrovę, visos Uosto direkcijos akcijos priklauso valstybei. Įmonės veiklą ir valdymą prižiūri penkių narių Stebėtojų taryba, sudaryta iš trijų nepriklausomų narių, vieno Susisiekimo ministerijos atstovo ir vieno Klaipėdos savivaldybės atstovo.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija yra viena didžiausių susisiekimo sektoriaus valstybės valdomų įmonių. Įmonė teikia viešąsias paslaugas eksploatuojant Klaipėdos valstybinį jūrų uostą ir valdant uoste esančius valstybei nuosavybės teise priklausančius objektus, užtikrinant Klaipėdos valstybinio jūrų uosto funkcionavimą ir konkurencingumą rytinės Baltijos jūros pakrantės regione. Uosto direkcija yra atsakinga už uosto vystymą, infrastruktūros tobulinimą ir uosto veiklos administravimą bei saugią laivybą uosto akvatorijoje.