Kaip ELTA skelbė anksčiau, pirmadienį Aplinkos apsaugos departamentas (AAD), atlikęs UAB „Anykščių vandenys“ veiklos patikrinimą, pirminiais duomenimis nustatė, kad penkiuose kaimuose ir miesteliuose netinkamai eksploatuojamos komunalinių nuotekų sistemos, nevalytos komunalinės nuotekos išleidžiamos į aplinką.

AAD skelbė, kad per patikrinimą nustatyta, kad Raguvėlės miestelyje, Dabužių kaime, Troškūnuose Smėlynės kaime, Viešintų miestelyje ir Svirnų kaime bendrovė netinkamai tvarko nevalytas nuotekas, kai dalis teršalų patenka į aplinką.

AAD pareigūnai neplaninio patikrinimo metu nedelsiant davė privalomuosius nurodymus taršai nutraukti. Šiuo metu tarša nutraukta, atliekamas tyrimas ir renkama informacija kiek laiko ir koks nevalytų nuotekų kiekis pateko į aplinką.

Taip pat skaičiuojama aplinkai padaryta žala, kurią įmonė „Anykščių vandenys“ turės atlyginti.

Reaguodamas į patikrinimo rezultatus, Anykščių rajono meras K. Tubis pradėjo vidinį patikrinimą, kaip „Anykščių vandenys“ 2014–2015 metais panaudojo europinį 4,3 mln. eurų finansavimą, kurio tikslas buvo pagerinti „nuotekų tvarkymą pagal nustatytus paslaugų kokybės, aplinkosaugos ir sveikatos apsaugos reikalavimus“, praneša Anykščių rajono savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją