Pranešimas apie ketinimą vykdyti koncentraciją gautas 2023 m. gruodžio 4 d. Įvertinusi su sandoriu susijusias aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis arba itin apribota konkurencija.

Uždarojo tipo profesionaliems investuotojams skirtas privataus kapitalo investicinis fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ vykdo investicinę veiklą. Su fondu susiję ūkio subjektai Lietuvoje užsiima įvairia veikla: teikia sveikatos priežiūros, veterinarijos, SPA, sanatorinio gydymo ir kitas paslaugas, valdo nekilnojamąjį turtą ir į jį investuoja, projektuoja ir gamina metalo konstrukcijas, surenka ir tvarko tam tikras atliekas, prekiauja atliekų surinkimo konteineriais bei kt.

„Galinta“, „Galinta ir partneriai“, Lenkijoje registruota bendrovė „Galinta Polska“, Kėdainių rajono Pajieslio žemės ūkio bendrovė, Prienų rajono Šilavoto žemės ūkio bendrovė ir kooperatyvas „Gerkonių elevatorius“ Lietuvoje užsiima didmenine prekyba grūdais, dribsniais, miltais, košėmis, kruopomis, teikia elevatoriaus paslaugas, superka grūdus ir nuomoja nekilnojamąjį turtą.

Apie numatomą įvykdyti sandorį privaloma pranešti Konkurencijos tarybai ir gauti leidimą, jeigu koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų suminės bendrosios pajamos paskutiniais prieš koncentraciją finansiniais metais yra didesnės negu 20 mln. Eur ir jeigu kiekvieno jų bendrosios pajamos – didesnės negu 2 mln. Eur.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją