Šioms pareigoms dar turės pritarti Lietuvos bankas. Nuo liepos 17 dienos P. Žurauskas laikinai, iki sandorio užbaigimo, paskirtas „INVL Asset Management“ Turto valdymo veiklos vadovu, atskaitingu valdybai.

Dabartinė įmonės vadovė Laura Križinauskienė „INVL Asset Management“ vadovaus iki sandorio užbaigimo ir, planuojama, prisijungs prie Šiaulių banko grupės vadovų komandos.

Pastaruosius trejus metus P. Žurauskas vadovavo „Luminor“ Rinkų departamentui Baltijos šalyse. Savo karjerą jis pradėjo INVL grupės įmonėje „Finasta“, keliolika metų ėjo įvairias vadovaujančias pareigas SEB banke ir reikšmingai prisidėjo prie kapitalo rinkos plėtros regione organizuodamas reikšmingus obligacijų sandorius vietinėje bei tarptautinėje rinkoje.

„Vertiname Pauliaus sėkmingos veiklos patirtį Baltijos šalių finansiniame sektoriuje, kapitalo rinkų išmanymą, gebėjimą suburti komandas ir pasiekti užsibrėžtų tikslų. Svarbu, kad sutampa mūsų vizijos dėl tolimesnio augimo, aukščiausių reikalavimų sau kėlimo ir orientacijos į klientų poreikius“, – sakė „INVL Asset Management“ valdybos pirmininkas Darius Šulnis.

„Alternatyvaus turto valdymo paslauga turi milžinišką potencialą toliau plėtotis mūsų regione. INVL komanda demonstruoja laiko patikrintą lyderystę šiame versle, todėl labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi galėdamas prisijungti prie šios sėkmės istorijos. Esu tikras, kad ir toliau auginsime vertę investuotojams ir kursime aukščiausius standartus atitinkančias investavimo paslaugas“, – sakė P. Žurauskas.

INVL – tai Baltijos šalyse pirmaujanti investicijų valdymo ir gyvybės draudimo grupė, kurios įmonės valdo pensijų, investicinius fondus ir gyvybės draudimo kryptis, individualius portfelius, privataus kapitalo ir kitas alternatyvias investicijas. Grupės bendrovėms daugiau kaip 300 tūkst. klientų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje bei tarptautiniai investuotojai patikėjo valdyti daugiau kaip 2 mlrd. eurų vertės turtą. Jau daugiau kaip 30 metų veikianti grupė sukaupė svarią patirtį, valdydama privataus kapitalo turtą ir kurdama savo sričių pirmaujančius rinkos žaidėjus Baltijos šalyse ir Vidurio bei Rytų Europos regione.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją