Skelbiama, kad šį akcijų įsigijimą, kaip ir pirmąjį, „Invalda INVL“ įgyvendino per 100 proc. kontroliuojamą bendrovę „INVL Life“.

Pranešime primenama, kad 2021 metų gruodį „Invalda INVL“ pasirašė akcijų pirkimo-pardavimo sutartį su ERPB, pagal kurią ne vėliau kaip iki 2024-ųjų gegužės pabaigos tiesiogiai arba netiesiogiai atskirais etapais iš ERPB įsigys 5,87 proc. Šiaulių banko akcijų.

Pirmajame etape „Invaldos INVL“ grupė įsigijo iš ERPB 1,96 proc. Šiaulių banko akcijų už 7,459 mln. eurų, skelbiama pranešime.

„Didiname valdomą Šiaulių banko akcijų paketą vykdant susitarimo su ERPB sąlygas. Grupės valdomas Šiaulių banko akcijų paketas, gavus atitinkamus leidimus, dar labiau išaugs po numatomo „Invaldos INVL“ ir Šiaulių banko dalies mažmeninių verslų sujungimo šių metų pabaigoje“, – komentavo „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.

Antrajam Šiaulių banko akcijų įsigijimo iš ERPB etapui „Invaldai INVL“ dar nereikėjo gauti priežiūros institucijų leidimų, kadangi neviršijama 10 proc. turimų balsų riba.

Tačiau, atsižvelgiant į 2022 metų lapkričio 22-ąją sudarytą mažmeninių verslų jungimo sandorį su Šiaulių banku ir jo metu gaunamus 9,39 proc. banko akcijų, „Invaldos INVL“ valdomas akcijų paketas išaugs iki maždaug 20 proc. Dėl to priežiūros institucijos leidimas valdyti daugiau nei dešimtadalį Šiaulių banko akcijų bus būtinas ir šiuo metu vyksta išankstinio prašymo vertinimo procedūra, pažymima pranešime žiniasklaidai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją