„Mūsų pirmojo fondo pagrindinis tikslas buvo ne tik uždirbti finansinę grąžą, bet ir suteikti mums prieigą prie pažangiausių energetikos inovacijų, kurias kartu su jas vystančiais startuoliais galėtume diegti mūsų grupės veikloje. Tai, kad šis rizikos kapitalo fondas jau atnešė pelno, įrodo, jog pasirinkta strategija pasiteisino, o gauta grąža leis toliau plėtoti investicijas į startuolius antrajame fonde“, – sakė „Ignitis grupės“ technologijų vystymo vadovas Paulius Kozlovas.

Į „Smart Energy Fund powered by Ignitis group“, valdomą „Contrarian Ventures“, „Ignitis grupė“ iki šios dienos yra investavusi apie 11 mln. eurų. Fondas investicijas skyrė 21-ai įmonei aštuoniose pasaulio šalyse – beveik trečdalis įmonių ir fondo alokuoto kapitalo yra iš Lietuvos. Pastarosios kuria naujas technologijas energetikoje ir elektrifikuotame mobilume, kurios galėtų būti taikomos „Ignitis grupės“ veikloje.

Skelbiama, kad į šiuos startuolius fondo valdytojas investicijas nukreipė drauge su daugiau nei 100 kitų ko-investicinių partnerių, tarp kurių automobilių gamintoja „Hyundai“, energetikos milžinė „Shell“, Bilo Gateso įkurtas „Breakthrough Energy Ventures“ fondas ir plieno gamintojas „ArcelorMittal“. Fondo įmonių sukurtų „žalių“ darbo vietų skaičius perkopė vieną tūkstantį, ir įmonės po „Contrarian Ventures“ investicijos pritraukė daugiau kaip 400 mln. eurų iš kitų investuotojų.

Kadangi fondo lėšos yra pilnai suinvestuotos, ir daugiau papildomų naujų investicijų iš pirmojo fondo nėra planuojama, iš pirmojo fondo gauta grąža bus skirta tolesniam investavimui į inovatyvius startuolius per antrą fondą – „World Fund“, prie kurio „Ignitis grupė“, po tarptautinio viešojo pirkimo, prisijungė liepos 13 d. Šiam fondui bus skirti apie 25 mln. eurų per ateinančius 10 metų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją