Sandoriui vadovavo „People Ventures“, prie investicijos prisidėjo ir „Likeminded.vc“ bei žymūs privatūs Danijos investuotojai. Šias lėšas bendrovė skirs produkto tobulinimui ir savo vystomų technologijų bei komandos Vilniuje stiprinimui.

„Pasirinkome Vilnių, nes Lietuva yra vienas stipriausių technologijų talentų traukos centrų. Čia norime suburti stiprią komandą, kuri padėtų mums plėstis Europoje. Be to, gyvybingą Baltijos šalių verslo bendruomenę matome kaip vieną iš pirmųjų mūsų rinkų“, – sakė „Comundo“ vadovas ir bendraįkūrėjas Sverre Dueholmas.

Darbą Vilniuje „Comundo“ pradeda su 6 žmonių komanda ir planuoja ją toliau auginti, nes čia dirbantys žmonės daugiausia prisidės prie naujų produkto funkcionalumų kūrimo. Bendrovė praneša, kad visiems darbuotojams siūlys keturių dienų darbo savaitę už pilną atlyginimą.

Bendrovė buvo įsteigta 2022 m. Kopenhagoje, o nuo 2024 m. tikisi būti pasiekiama visoje Europoje.

„Comundo“ produktas – technologija, realiuoju laiku apdorojanti energetinius duomenis ir apskaičiuojanti anglies dvideginio (CO2) išmetimą. Viena iš pagrindinių startuolio rinkų – nekilnojamojo turto (NT) sektorius, kuris išmeta 27 proc. pasaulio anglies dvideginio emisijų, nes vis daugiau NT savininkų susiduria su reikalavimu apskaityti ir pranešti i pastatų anglies dvideginio emisijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją