Skelbiama, kad šis sprendimas priimtas siekiant užtikrinti efektyvesnį „Grigeo“ įmonių grupės verslų valdymą ir plėtrą. Planuojama suskirstyti grupės veiklą, suformuojant naują higieninio popieriaus segmentą greta jau dabar esančių pakuotės bei medienos plaušo plokščių segmentų.

Šiuo metu vykdomą higieninio popieriaus verslą, kaip turto, teisių ir įsipareigojimų kompleksą, bendrovė perleidžia savo dukterinei bendrovei UAB „Grigeo Tissue“. Ji bus valdoma kartu su šių metų kovo 28 d. įsigytu higieninio popieriaus fabriku Lenkijoje.

„Mūsų verslas veikia dinamiškoje aplinkoje, todėl siekdami būti efektyvesniais ir konkurencingesniais, turime nuolat reaguoti į kintančius rinkos poreikius. Tikiu, kad šis struktūrinis žingsnis padės reikšmingai stiprinti higieninio popieriaus gamybos pozicijas ir leis užtikrinti dar našesnę įmonės veiklą“, – teigia AB „Grigeo“ vadovas Tomas Jozonis.

Higieninio popieriaus gamyba Lietuvoje ir toliau bus vykdoma Grigiškėse, o čia dirbantiems darbuotojams struktūriniai pokyčiai neturės jokios įtakos. Jiems išliks sukauptas darbo stažas, atostogos bei kitos darbovietės teikiamos naudos.

„Esame įsipareigoję savo darbuotojams užtikrinti saugią, stabilią ir patikimą darbo vietą, todėl įgyvendindami bet kokius pokyčius, rūpinamės, kad tai jiems nesukeltų jokio streso ir iš anksto apie tai juos informuojame“, – sako T. Jozonis.

Keisis tik viena darbuotojų darbo sutarties sąlyga – darbdavio pavadinimas. Pokyčiai palies ir UAB „Grigeo investicijų valdymas“, kurio pavadinimas keičiamas į UAB „Grigeo Paper Packaging“.

Šiuo metu AB „Grigeo” įmonių grupėje dirba daugiau kaip 1000 darbuotojų. Neaudituotais duomenimis 2023 m. AB „Grigeo“ įmonių grupės metinė apyvarta siekė 195,4 mln. eurų.

Įmonių grupės EBITDA (pelnas, neišskaičiavus mokesčių, palūkanų ir nusidėvėjimo) palyginti su 2022 m. padidėjo 17,6 mln. eurų ir siekė 38,9 mln. eurų. 2023 m. AB „Grigeo“ įmonių grupės grynasis pelnas siekė 29,6 mln. eurų, tai yra 18,0 mln. eurų daugiau nei per tą patį 2022 m. laikotarpį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją