Bendrovės pelnas prieš mokesčius augo iki 166,5 mln. eurų (114 proc.), EBITDA sudarė 348,8 mln. eurų.

„Girtekos“ pranešime teigiama, kad grupė 2022 m. atnaujino organizacinę struktūrą, plėtė veiklą skirtinguose geografiniuose regionuose, pristatė atnaujintą prekės ženklą, skaitmenizavo veiklą.

„Praėjusiais metais mūsų strategija turėti nuosavą vilkikų parką su savo vairuotojais buvo konkurencinis pranašumas, užtikrinęs sėkmingą įmonės veiklą. Logistikos sektoriui pernai susidūrus su vairuotojų trūkumu, investicijos į skirtingus geografinius regionus bei darbo sąlygų gerinimą padėjo pritraukti naujų kolegų ir taip galėjome užtikrinti reikalingus pajėgumus, vykdyti savo įsipareigojimus klientams“, – pranešime cituojamas „Girteka Group“ generalinis direktorius Edvardas Liachovičius.

Jame rašoma, kad 2022 m. buvusi pagrindinė grupės įmonė „Girteka Logistics“ išskaidyta į tris atskiras logistikos bendroves ir kompetencijų centrą, kuriame sutelktos finansų, IT, rinkodaros, komunikacijos ir kitos aptarnaujančios funkcijos.

„Girteka“ taip pat pernai persikėlė į naują centrinį biurą Vilniuje „Girteka Park“, persikėlė į naują bazę Poznanėje (Lenkijoje) ir atidarė paslaugų centrą Tbilisyje (Sakartvele).

Pasa E. Liachovičiaus, 2023 m. transporto ir logistikos sektoriui bus sudėtingi, nes prekių gabenimo paslaugų paklausa mažėja nuo 2022 m. vidurio, tačiau dėl sėkmingų ankstesnių metų įmonė tęsia investicijas į savo strateginius projektus.

„Girtekos“ grupė Europoje ir Skandinavijoje valdo apie 9,2 tūkst. vilkikų ir 9,8 tūkst. puspriekiabių, kasmet pristato 776 tūkst. pilnų krovinių, yra įdarbinusi 23 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją