„Europos investicijų banko paskola yra svarbus žingsnis, užtikrinant savalaikį ir efektyvų ES investicijų projektų įgyvendinimą. 2021–2027 m. ES fondų investicijų programos rėmuose bus investuojama 7,5 mlrd. eurų.

Šios investicijos stiprins mūsų ekonomikos atsparumą, prisidės prie Lietuvos konkurencingo stiprinimo bei geresnės žmonių gyvenimo kokybės. Lietuvos daliai kofinansavimas bus užtikrinamas šia EIB paskola. Svarbu, kad išaugusių skolinimosi kaštų aplinkoje banko finansavimas yra ilgalaikis ir teikiamas pakankamai palankiomis sąlygomis“, – sako finansų ministrė G. Skaistė.

Europos investicijų banko paskolos paskirtis – bendrojo viešojo finansavimo užtikrinimas įgyvendinant 2021–2027 m. ES fondų investicijų programos pagrindu finansuojamus projektus. Taip pat numatoma galimybė pagal banko nustatytas sąlygas dalį paskolos lėšų perskolinti projektus įgyvendinantiems pareiškėjams (t. y. savivaldybėms, valstybės ir savivaldybės įmonėms, akcinėms ir uždarosioms bendrovėms, kurių dalį akcijų valdo valstybė ar savivaldybė, viešosioms įstaigoms, kurių steigėjai yra valstybės ir (ar) savivaldybės institucijos).

Primenama, kad Europos investicijų bankas anksčiau Lietuvai jau yra suteikęs dvi tokio pobūdžio paskolas 2007–2013 m. (1,132 mlrd. eurų) ir 2014–2020 m. (1,3 mlrd. eurų) laikotarpiais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją