SBA grupės atstovų teigimu, tolesniuose sandorio etapuose ERPB taptų strateginiu finansiniu investuotoju į esamų bei ateities „Urban HUB“ projektų plėtrą Lietuvoje, kitose Baltijos šalyse bei Centrinėje ir Rytų Europoje. Šiuo sandoriu ERPB sieks įsigyti 40 proc. „Urban Hub holding“ akcijų, kuriai netiesiogiai priklauso šiuo metu vystomi „Urban HUB“ projektai Vilniuje ir Kaune.

Pranešimas apie ketinimą vykdyti koncentraciją gautas sausio 9 d. Įvertinusi su sandoriu susijusias aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis arba itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose.

„Urban HUB“ vykdo bendrovių valdymo veiklą. Ji priklauso SBA grupei, kuri vysto ir nuomoja nekilnojamąjį turtą, gamina ir prekiauja tekstilės gaminiais, baldais siūlo automatikos sprendimus, vykdo investicinę veiklą.

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas Lietuvoje finansuoja žemės ūkio, energijos vartojimo efektyvumo, finansų įstaigų, gamybos, vietinės aplinkosaugos infrastruktūros, energetikos, turizmo, mažų ir vidutinių įmonių, telekomunikacijų, žiniasklaidos ir kitų sričių projektus. Taip pat remia viešosios ir privačiosios partnerystės būdu įgyvendinamus projektus, tačiau nevykdo ūkio subjektų, kuriuose investuoja, kontrolės.

Įmonė „Urban hub holding“ užsiima nekilnojamojo turto vystymo veikla. Po sandorio sudarymo per bendrąją įmonę ketinama vystyti komercinės paskirties nekilnojamojo turto projektus Vilniuje ir Kaune.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją