Kaip nurodoma pranešime, atsižvelgdama į stabilius finansinius rezultatus, „Eleving Group“ pirmą kartą nusprendė dalį iš turimo kapitalo skirti įmonės akcininkams. Jiems buvo išmokėta 5,1 mln. eurų dividendų.

Kaip teigia „Eleving Group“ generalinis direktorius Modestas Sudnius, pirmasis šių metų ketvirtis kompanijai vystėsi būtent taip, kaip ir tikėtasi. Pasak jo, tikimasi, kad iki metų pabaigos įmonė gali pasiekti dviženklį paskolų portfelio augimą.

„Vienu svarbiausių sprendimų mūsų įmonės veikloje galima įvardinti tai, kad praėjusių metų viduryje nusprendėme daugiau dėmesio sutelkti verslo efektyvumui. Portfelio augimas šiek tiek sulėtėjo, tačiau bendrovė išlaikė labai aukštą veiklos ir paslaugų kokybės lygmenį. Visa tai leido mums labai sklandžiai pasiekti ir rezultatus, kurie pilnai atitinka bendrovės strategiją“, – sako M. Sudnius.

2023 m. pirmąjį ketvirtį nuomos ir lankstaus finansinio lizingo produktai įmonei sugeneravo 12,7 mln. eurų, t. y. 19,5 proc. daugiau nei per pirmuosius tris 2022 m. mėnesius. Pajamos iš tradicinio automobilių lizingo produktų sudarė 17,0 mln. eurų, kas yra 12,4 proc. daugiau palyginti su 2022 m. pirmuoju ketvirčiu. Tuo metu pajamos iš vartojimo paskolų segmento siekė 13,2 mln. eurų mln. eurų, kas yra 26 proc. mažiau palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, pažymima pranešime.

Baltijos šalys „Eleving Group“ portfelyje šiuo metu užima 18,3 proc. dalį. Didžiausią iš Baltijos šalių portfelio dalį turi Lietuva (28,6 mln. Eur), antra yra Latvija (13,4 mln. Eue), trečia – Estija (11,3 mln. Eur).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją