„Besitęsiančios silpnos paklausos ir rinkoje stebimo konkurencinio spaudimo akivaizdoje „Electrolux Group“ plečia savo išlaidų mažinimo iniciatyvą, kad galėtų atkurti maržas“, – sakoma bendrovės pranešime. Jame priduriama, kad naujosios priemonės paveiks „maždaug 3 000 pozicijų“.

Trečią ketvirtį „Electrolux“ pardavimai, lyginant su analogišku praėjusių metų laikotarpiu, sumenko beveik 8 proc., iki 33,4 mlrd. kronų (2,83 mlrd. eurų). Nors trečią ketvirtį „Electrolux“ gavo 123 mln. kronų grynojo pelno, palyginti su 625 mln. kronų nuostoliais prieš metus, per pirmus tris ketvirčius įmonė iš viso patyrė 1,1 mlrd. kronų grynųjų nuostolių.

Pernai spalį „Electrolux“ skelbė, kad visame pasaulyje, tačiau daugiausiai Šiaurės Amerikoje, atsisakys 4 000 darbo vietų. Šių metų vasarį kompanija pranešė, kad stabdo gamybą vienoje iš dviejų savo gamyklų Vengrijoje. Joje dirbo 650 žmonių.

Trečią ketvirtį „Electrolux“ turėjo apie 44 600 darbuotojų.

Pandemijos metu „Electrolux“ fiksavo gerus rezultatus, namuose uždarytiems vartotojams ėmus domėtis savo būstų atnaujinimu. Tačiau kompaniją vėliau paveikė trikdžiai tiekimo grandinėse ir dabar ji susiduria su sunkumais bandydama prisitaikyti prie mažesnės paklausos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją