„Per beveik metus Ekonomikos ir inovacijų ministerija į Lietuvos ekonomiką investuoja 1 mlrd. eurų. Daugiausia lėšų skiriama būtent Lietuvos regionams ir jų stiprinimui. Kauno apskrityje 12,33 mln. eurų finansavimas skirtas 106 projektams“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministrė Erika Kuročkina.

Susitikime su Kauno regiono verslo atstovais viceministrė dalyvaus diskusijoje apie paramos verslui programas. Ji taip pat planuoja aptarti apyvartinių lėšų ir investicijų, darbo rinkos, turizmo, verslumo skatinimo, Ukrainos atstatymo, eksporto ir viešųjų pirkimų klausimus.

Viceministrė E. Kuročkina Kaune taip pat susitiks su Kauno verslo moterų tinklo atstovėmis, su kuriomis dalyvaus diskusijoje „Kaip Lietuvoje skatinsime moterų lyderystę ir verslumą?“.

Lietuvos ekonomikai stiprinti Ekonomikos ir inovacijų ministerija iki 2023 m. pabaigos paskelbs finansuojamų veiklų kvietimų, kurių bendra vertė sieks beveik 1 mlrd. eurų. Apie 365 mln. eurų numatyta verslui, inovacijoms ir investicijoms, 320 mln. eurų – valstybės ir verslo skaitmenizacijai, 268 mln. eurų – žalesnei ekonomikai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)