Anot ministerijos, nuo praėjusių metų rugsėjo vidurio paskelbtas 31 kvietimas. Bendra šių kvietimų vertė siekia 517,19 mln. eurų. Inovacijų srityje paskelbta 15 kvietimų už 142,6 mln. eurų, investicijų į atsinaujinančius energetikos išteklius srityje – 7 kvietimai, kurių vertė siekia 95 mln. eurų. Valstybės ir verslo skaitmenizacijai paskelbti 9 kvietimai, kurių vertė – 279,6 mln. eurų.

Taip pat vietoj suplanuoto 10 mln. eurų finansavimo suteikta 31,87 mln. eurų parama įmonėms įsigyti įrangos ir įrenginių, būtinų atsinaujinančių energijos išteklių gamybai, generuojamai iš saulės energijos.

Skelbiama, kad finansavimas jau paskirstytas įmonių atsinaujinančių energijos ištekliams diegti. Paskelbtuose kvietimuose įmonėms taip pat siekiama padėti pritraukti tiesioginių užsienio investicijų į mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą. Dalis kvietimų skirti įmonėms atsigauti po ekonominio nuosmukio, taip pat finansuoti pradedančiuosius inovatorius, kuriančius naujus aukštos pridėtinės vertės produktus.

„Numatomos finansinės priemonės skirtos viešajam sektoriui skaitmenizuoti ir skaitmeniniams sprendimams kurti, el. paslaugoms modernizuoti, paslaugų prieinamumui piliečiams ir verslui gerinti. Įmonės taip pat aktyviai investuoja į inovacijas ir atsinaujinančią energetiką – tai svarbu ne tik siekiant prisitaikyti prie sparčiai kintančių aplinkybių, bet ir kuriant stipresnę, žalesnę Lietuvą“, – teigė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją