„Lietuva ir Pietų Korėja gali atrodyti labai skirtingos šalys, tačiau mus vienija bendra stipri lazerių ir puslaidininkių pramonė. Jau dabar dauguma Lietuvos lazerių gamintojų savo prekes eksportuoja į Pietų Korėją, tad siekiame užtikrinti matomo potencialo augimą ir, stiprinant abipusį šalių bendradarbiavimą, lygiuotis į stipriausius šios srities atstovus“, – sakė A. Armonaitė.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė taip pat susitiks su Pietų Korėjos „SK“ įmonių grupei priklausančios įmonės „SK Siltron“ vadovu Yongho Jangu. Įmonė, naudodamasi pasaulinio lygio technologijomis, gamina naujos kartos puslaidininkių plokšteles, pažymima ministerijos išplatintame pranešime.

„SK Hynix“ specializuojasi dinaminių laisvosios prieigos atminties lustų, būtinų didelės spartos duomenims saugoti ir prieigai prie kompiuterinių sistemų, gamyboje. Bendrovės laboratorija taip pat yra skirta moksliniams tyrimams ir plėtrai, skatina atminties lustų technologijų naujoves ir nuolat gerina lustų tankį, veikimo greitį ir energijos vartojimo efektyvumą. Praėjusiais metais įmonės pardavimo pajamos siekė 31,7 mlrd. eurų, pelnas – 4,87 mlrd. eurų.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIMIN) primena, kad Lietuva ir Pietų Korėja nuosekliai stiprina ekonominius santykius – 2021-aisiais Pietų Korėjoje atidaryta Lietuvos ambasada, o praėjusiais metais savo darbą pradėjo ir Lietuvos komercijos atašė.

2022 m. prekių apyvarta tarp dviejų šalių siekė 211 mln. Lietuvos eksportas į Korėją siekė 114 mln. eurų, o importas – 97 mln. eurų.