Vizito Akmenėje ir Šiauliuose metu vietos verslininkams bus pristatytas Ekonomikos ir inovacijų ministerijos 1 mlrd. eurų investicinis planas, pagal kurį iki 2023 m. pabaigos bus paskelbta kvietimų už 365 mln. eurų verslo inovacijoms ir investicijoms, už 320 mln. eurų – valstybės ir verslo skaitmeninimui, už 268 mln. eurų – žalesnei ekonomikai.

„Pagal Europos Sąjungos fondų investicijas Šiaulių apskritis jau užima ketvirtą vietą tarp visų Lietuvos apskričių ir tik 0,5 mln. eurų atsilieka nuo Klaipėdos apskrities. Todėl norime verslininkus paraginti ir toliau aktyviai naudotis 1 mlrd. plane numatytomis investicijomis, kurios padės užtikrinti verslo stabilumą“, – sakė kanclerė I. Paludnevičiūtė.

Anot ministerijos, Šiauliuose planuojami susitikimai su Šiaulių verslininkais, savivaldybės bei LEZ atstovais. Viceministras ir kanclerė taip pat lankysis įmonėse „NMF Group“ bei „Reklamos diktatorius“.

Tuo metu Akmenėje planuojami susitikimai su Naujosios Akmenės verslininkais, savivaldybės bei LEZ atstovais, ministerijos atstovai taip pat lankysis VMG grupės medienos drožlių plokščių ir baldų gamyklose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją